Dagtochten

Speciaal voor individuele opstappers heeft Hollands Glorie een uitgebreid programma samengesteld. Van diverse dagtochten aan boord van traditionele zeilschepen en klassieke salonboten tot meerdaagse reizen aan boord van een zeezeilschip, een klipper of tjalk. Zeilervaring is voor geen van onze reizen nodig, het actief zeilen leert u onderweg.

Hieronder vindt u een overzicht van het actuele aanbod dagtochten. Wij wensen u veel plezier aan boord!
ZONDAG ONDER ZEIL
   Prijs: € 25,00 per persoon
   Haven: Muiden


Beschikbare schepen

Meerdaagse tochten Binnenland

Wilt u er eens een paar dagen op uit met uw club, vereniging, familie, vrienden of personeel? Even heerlijk uitwaaien op het water, actief meehelpen met het reilen en zeilen aan boord of juist ontspannen genieten aan dek? Hollands Glorie biedt nu een zeer voordelige weekend- en meerdaagse arrangementen aan op traditionele zeilschepen.

Voor meer informatie kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.
WEEKENDZEILEN
   Prijs: Vanaf € 170,00
   Haven: Hoorn of Enkhuizen


7-DAAGSE ZEILZWERFTOCHTEN
   Prijs: Vanaf € 545,00
   Haven: Enkhuizen


MIDWEEK ZEILEN
   Prijs: € 360,00
   Haven: Hoorn of Enkhuizen


ÉÉNOUDERVAKANTIES
   Prijs: Vanaf € 320,00
   Haven: Muiden of Harlingen


Beschikbare schepen

Meerdaagse tochten Buitenland

Gedurende het hele jaar kunt u zich individueel inschrijven op diverse zeezeilreizen in Nederland en ver daarbuiten. Hollands Glorie biedt u de unieke mogelijkheid om aan boord te stappen van één van de grootste zeilschepen ter wereld. De echte zeilliefhebbers kunnen actief meezeilen, navigeren en wachten draaien. Wanneer u liever ontspannen geniet van de wind door uw haren en prachtige uitzichten dan zijn daar ook voldoende mogelijkheden voor. De kok en de bemanning zorgen er tijdens de tochten voor dat de inwendige mens niets tekort komt.

Hieronder vindt u per schip een overzicht van onze zeezeilreizen.

Tallship Thalassa

De 3-mast barkentijn 'Thalassa' is een sterk en buitengewoon zeewaardig schip. Met haar 14 zeilen met een totaal oppervlak van maar liefst 800 m2 is de Thalassa een imposante verschijning.

Het hoofdvaargebied van de Thalassa is de Oostzee, maar zij kan iedere denkbare zee bevaren. 
WHISKYZEILREIZEN SCHOTLAND 2017
Zeil mee met Tall Ship Thalassa over de prachtige Schotse wateren naar de beroemdste Single Malt Distilleerderijen en beleef het Islay Whisky Festival.

WHISKYZEILREIS 1: 13-20 mei 2017    VOLGEBOEKT!!

WHISKYZEILREIS 2: 20-27 mei 2017    VOLGEBOEKT!!

WHISKYZEILREIS 3: 27 mei 3 juni 2017    VOLGEBOEKT!!

WHISKYZEILREIS 4: 3 juni - 10 juni 2017 € 1.120,00 p.p.
Inschepen: Invergordon Schotland zaterdag om 14.00 uur
Ontschepen: Invergordon Schotland zaterdag om 10.00 uur

WHISKYZEILREIS 5: 6 augustus - 13 augustus 2017 € 1.120,00 p.p.
Inschepen: Troon Schotland zondag om 20.00 uur
Ontschepen: Troon Schotland zondag om 10.00 uur

De toeslag voor een 1-persoonshut bedraagt € 525,-.
Neemt u zelf een 2e persoon mee met wie u een hut deelt, dan betaalt die persoon € 970,-WHISKYZEILREIZEN SCHOTLAND 2018

WHISKYZEILREIS XL ISLAY WHISKYFESTIVAL 2018: 25 mei - 3 juni 2018
€ 1.550,- p.p.
Inschepen: Troon Schotland vrijdag om 14.00 uur
Ontschepen: troon Schotland zondag om 10.00 uur

De toeslag voor een 1-persoonshut bedraagt € 700,-.
Neemt u zelf een 2e persoon mee met wie u een hut deelt, dan betaalt die persoon € 1.400,-

De tocht is inclusief:
-Overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche
-Ontbijt, lunch, en diner (incl. non-alcoholische drankjes bij het eten), koffie en thee
-1 whiskytasting aan boord begeleid door een whiskyexpert

Niet inbegrepen zijn:
- alle overige non-alcoholische en alle alcoholische drankjes
- toegang voor de bezoeken aan de distilleerderijen en speciale gelegenheden tijdens het Islay Whisky Festival
- excursies aan wal

De zeilreizen beginnen en eindigen in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

Kijkt u op de speciale website voor meer informatie.

 
NIEUW IN ONS AANBOD: WHISKY & GOLF!

Kom aan boord van Tall ship Thalassa en combineer het beste van twee werelden. Bezoek wereldberoemde distilleerderijen in combinatie met een sportief alternatief: golfen op één (of meer) van de prachtige golfcourts die Schotland rijk is! Richt uw vakantie naar wens in, Thalassa zorgt als varende accommodatie voor uw mooie zeiltochten naar de diverse bestemmingen. Eenmaal aangekomen beslist u zelf hoe u uw dag besteedt: whiskytasting en/of golf.

WHISKY & GOLF 2017: 30 juli - 6 augustus 2017 € 1.120,- p.p.
Inschepen: Troon Schotland zondag om 20.00 uur
Ontschepen: Troon Schotland zondag om 10.00 uur

De toeslag voor een 1-persoonshut bedraagt € 525,-.
Neemt u zelf een 2e persoon mee met wie u een hut deelt, dan betaalt die persoon € 970,-.

De tocht is inclusief:
- 7 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
- alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
- drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk);

Niet inbegrepen zijn de overige non-alcoholische en alle alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky), de excursies (bezoeken aan distilleries en golfbanen) en vervoer per taxibusje naar distilleries/golfbanen; deze kosten staan in het reisschema hieronder apart vermeld ((deelname is overigens niet verplicht).

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

 

MIJLENMAKERS


Een mijlenmaker is een overtocht voor een kleine prijs, waarbij alle opvarenden actief meehelpen bij de werkzaamheden aan boord. (zie voor meer info bij Mijlenmakers.)

Mijlenmaker Overtocht Hamburg/Duitsland - Oban/Schotland
Aan boordzondag 7 mei 2017 om 19.00 uur in Hamburg
Van boordzaterdag 13 mei 2017 om 10.00 uur in Oban
Prijs€ 350,- per persooninclusief alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden (koffie. thee, melk en water), compleet beddengoed en handdoeken, exclusief alle overige drankjes.

Mijlenmaker Overtocht Kiel/Duitsland - Oban/Schotland
Aan boordzaterdag 24 juni 2017 om 20.00 uur in Kiel
Van boordzaterdag 1 juli 2017 om 09.00 uur in Oban
Prijs€ 490,- per persooninclusief alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden (koffie. thee, melk en water), compleet beddengoed en handdoeken, exclusief alle overige drankjes.

Mijlenmaker Overtocht Londen/Engeland - Hamburg/Duitsland
Aan boorddinsdag 5 september 2017 om 14.00 uur in Londen
Van boordvrijdag 8 september 2017 om 08.00 uur in Hamburg
Prijs€ 300,- per persooninclusief alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden (koffie. thee, melk en water), compleet beddengoed en handdoeken, exclusief alle overige drankjes.U dient zelf uw reis naar de vertrek-en vanuit de aankomsthaven te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen. De zeilroute is afhankelijk van weer en wind. Indien een afwijking van het reisschema dientengevolge noodzakelijk is, kan dit door de kapitein beslist worden.

 

ZEILREIS SCHOTSE HEBRIDEN 2017


Natuur, prachtige vergezichten, wilde dieren, vogels, kastelen en abdijen, dat is in een notendop wat u kan verwachten tijdens onze reis naar de Hebriden. Plaatsen die normaal gezien moeilijk of niet te bereiken zijn wachten op u; hun bewoners zullen u met hun Schotse hartelijkheid graag ontvangen. Tijdens het zeilen kunt u genieten van vele zeevogels: Jan van Genten, papegaaiduikers, zeekoeten enz. Bovendien bestaat er grote kans om door dolfijnen en walvishaaien vergezeld te worden tijdens uw zeiltocht.

Aan boord: woensdag 16 augustus 2017 om 14:00 uur in Oban
Van boord: zaterdag 26 augustus 2017 om 10:00 uur in Invergordon

Wind en weder dienende zijn er twee vaarroutes mogelijk, die hieronder globaal beschreven worden:

Route 1
U komt aan boord in Oban, een gezellig vissersplaatsje met een eigen distilleerderij. Het stadje ligt aan de voet van de indrukwekkende bergen van Lorn. Met z'n kronkelige straatjes en z'n pittoreske baai vol vissersbootjes, jachten en veerboten, is Oban de parel van de West Highlands. Daarna wordt de reis begonnen naar Tobermory, een schilderachtig en kleurrijk vissersdorp met een bekende distilleerderij, leuke pubs en winkeltjes. Aansluitend varen we door naar de zuidelijke Hebriden waar wij, daar aangekomen, bij Castlebay voor anker gaan. Mogelijk wordt ook Saint Kilda bezocht, een archipel van vulkanische oorsprong bij de Buiten-Hebriden, zo'n 150 km buiten de Schotse kust en van de Britse eilanden de meest afgelegene. Er zal een dag worden besteed aan het bezoeken van Saint Kilda. Hierna gaan we ongeveer 30 uren varen over de oceaan, richting Orkney: De Orkney-eilanden of Orcaden vormen een groep van ongeveer 200 kleine eilanden, de natuurlijke habitat van onder andere walvissen en orka's. De Orkney-eilanden zijn al meer dan 5000 jaar bewoond en dat is te zien aan indrukwekkende opgravingen en meerdere Standing Stones die u in het landschap tegenkomt. Een andere bezienswaardigheid is 'the old man of Hoy', een enorme rots die loodrecht uit zee komt. De eerste plaats die wij aandoen in deze regio is Stromness, een dorp op Mainland, gelegen bij een natuurlijke haven aan de zuidwestzijde van het eiland. Er zal ook een dag besteed worden aan het bezoeken van Orkney. Een volgende bestemming die wij in onze reisdoelen hebben opgenomen is Scrabster: de noordelijkste haven van het Schotse vasteland en van groot belang voor de Schotse visserij. De plaats geniet bekendheid als veerhaven naar de Orkney-eilanden. De laatste bestemming voor wij afscheid nemen van onze gasten in Invergordong is Cromarty, een koninklijke Burgh in het graafschap Ross and Cromarty in de Schotse Hooglanden die ligt aan de baai Cromarty Firth.

OF:
Route 2:
U komt aan boord in Oban, een gezellig vissersplaatsje met een eigen distilleerderij. Het stadje ligt aan de voet van de indrukwekkende bergen van Lorn. Met z'n kronkelige straatjes en z'n pittoreske baai vol vissersbootjes, jachten en veerboten, is Oban de parel van de West Highlands. Daarna wordt de reis begonnen naar Tobermory , een schilderachtig en kleurrijk vissersdorp met een bekende distilleerderij, leuke pubs en winkeltjes. Aansluitend zetten we koers naar de oostkant van de Hebriden, we varen via Tobermory naar de Skye, het grootste en tevens noordelijkst gelegen eiland van de Binnen-Hebriden. Dit eiland is beroemd om zijn spectaculaire landschap met vele indrukwekkende ruines, zoals Dunvegan Castle, bekend om zijn prachtige tuinen.Een bezoek aan de Talisker Whisky Distillery is een goede gelegenheid om meer te weten te komen over het meest bekende product van Schotland. Na Skye wordt koers gezet naar Stornoway. U vindt er veel bijzondere winkeltjes, leuke pubs en bovendien een kasteel met een prachtig landgoed. Vanaf het schip kunt u de vele zeehonden bekijken die hier in de haven zwemmen. Daarna varen wij naar Orkney. De Orkney-eilanden of Orcaden vormen een groep van ongeveer 200 kleine eilanden, de natuurlijke habitat van onder andere walvissen en orka's. De Orkney-eilanden zijn al meer dan 5000 jaar bewoond en dat is te zien aan indrukwekkende opgravingen en meerdere Standing Stones die u in het landschap tegenkomt. Een andere bezienswaardigheid is 'the old man of Hoy', een enorme rots die loodrecht uit zee komt. De eerste plaats die wij aandoen in deze regio is Stromness , een dorp op Mainland, gelegen bij een natuurlijke havenaan de zuidwestzijde van het eiland. Er zal ook een dag besteed worden aan het bezoeken van Orkney. Een volgende bestemming die wij in onze reisdoelen hebben opgenomen is Scrabster: de noordelijkste haven van het Schotse vasteland en van groot belang voor de Schotse visserij. De plaats geniet bekendheid als veerhaven naar de Orkney-eilanden. De laatste bestemming voor wij afscheid nemen van onze gasten in Invergordong is Cromarty, een koninklijke Burgh in het graafschap Ross and Cromarty in de Schotse Hooglanden die ligt aan de baai Cromarty Firth.

PRIJS
De prijs voor deze unieke zeilreis bedraagt € 1.100,- per persoon en is inclusief:
- 10 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
- alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
- non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk).

Niet inbegrepen zijn de overige non-alcoholische en alle alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky), excursies aan wal.

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

 

TALL SHIP RACES - ZEILTRAININGSWEKEN VOOR JONGEREN


De Thalassa doet mee aan een Internationale Uitwisseling voor Jongeren tussen 15-25 jaar georganiseerd door Windseeker (zeilervaring is niet nodig).

Jongeren uit heel Europa doen mee met zo'n zeiltraining reis, samen aan boord, leren zeilen op een Tall Ship, vrienden maken en je engels oefenen (Engels is de voertaal aan boord). Je leert manoeuvreren, zeilen hijsen, navigeren, masten beklimmen, maar ook moet er gekookt en schoongemaakt worden. Jij, als trainee, maakt deel uit van de crew aan boord en bent samen met je zeilmaten verantwoordelijk voor het reilen en zeilen aan boord.

Zodra er data bekend zijn, zullen wij dit hier melden.

Kijk voor meer informatie: www.windseeker.org

Beschikbare schepen