Zeilreizen langs de Schotse westkust met zeilschip STEADY - Zomer 2016


Elk jaar, trachten we een zo interessant en gevarieerd mogelijk programma te ontwikkelen. Of je nu voor het eerst aan boord stapt van een zeilschip of reeds een ervaren zeiler bent, iedereen is welkom!

Aan boord vinden we het leuk om iedereen aan te moedigen om actief deel te nemen aan het zeilen. Helpen bij het af-en aanmeren, het zetten van de zeilen, sturen, bijhouden van de navigatie en uitkijk houden. We leren het je graag en er is natuurlijk voldoende tijd om lekker te ontspannen aan dek of in ons ruime deck house.

Een dag aan boord begint met verse koffie of thee en een uitgebreid ontbijt. We snuiven de zilte lucht in onze longen en zetten zeil naar onze volgende bestemming. De lunch kan op een mooie ankerplek zijn waar we even de benen kunnen streken of onder het zeilen. S'avonds serveren we een lekkere stevige avondmaaltijd met zoveel mogelijk verse producten. Geniet daarna van een mooie zonsondergang, vind een lekker hoekje aan boord om te relaxen of chat met je nieuwe zeilvrienden! Het buitenleven maakt rozig en u zult heerlijk wegdromen in onze ruime kooien..

Voor een zeilvakantie met de Steady in Schotland kun je kiezen uit 8, 10 of 11-daagse reizen. U kunt bij ons zowel individueel of als groep tot maximaal 8 personen boeken. De prijzen hebben geen verborgen extra's. Het enige waar u nog voor betaal, aan boord, zijn de extra drankjes aan de bar als je daar gebruik van maakt. Anders is alles- al het eten en drinken, beddengoed, handdoeken, zeilpakken, havengeld etc.- in de prijs inbegrepen.


Noordzee zeilen - Alle handen aan dek voor de overtocht!


StartdatumWoe 1 Juni (10.00)
EinddatumVrij 10 Juni (11.00)
StarthavenHoorn
EindhavenEdingburgh
Aantal dagen10
Prijs€ 695,- per persoon

Een tocht voor actieve zeilers waarin je mee draait als bemanningslid. In je wacht help je met zeilhandelingen, sturen, navigatie en uitkijk houden. Maar ook helpen in de kombuis hoort erbij! Tijdens de reis wordt er ook s'nachts doorgevaren. Een perfecte gelegenheid om ervaring op te doen met zeilen op zee.

Mogelijk reisschema:

01-06 Inschepen Hoorn om 10.00 uur - Ijmuiden
02-06 Vertrek IJmuiden ca.120 mijl
03-06 Aankomst Gr.Yarmouth
04-06 Rustdag
05-06 Vertrek Gr.Yarmouth ca.170 mijl
06-06 Aankomst Hartlepool
07-06 Rustdag
08-06 Hartlepool - Eyemouth ca.85 mijl
09-06 Eyemouth - Edinburgh
10-06 Uitschepen Edinburgh 11.00 uur

Langs de Schotse Oostkust en door het Caledonian Canal


StartdatumZon 12 Juni (17.00)
EinddatumWoe 22 Juni (11.00)
StarthavenEdinburgh
EindhavenOban
Aantal dagen11
Prijs€ 1.299,- per persoon

Een reis met veel afwisseling! De reis begint in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Een bezoek aan het kasteel en de Old Town zou eigenlijk niet mogen ontbreken. TIP: boek een stedentripje Edinburgh voordat u inscheept! Langs de kust komen we in diverse vissersplaatsjes en de afstanden zijn gevarieerd. Aangekomen in Inverness varen we dwars door de Highlands via het 60 mijl langeCaledonian Canal. Dit hand gegraven kanaal verbind 4 natuurlijke meren met elkaar, waaronder het beroemde Loch Ness. Heerlijk relaxen en genieten van de natuur die ons omringd of wandelen langs het kanaal. Deze 3-daagse reis door het kanaal brengt ons aan de voet van de Ben Nevis, met zijn 1344 meter de hoogste berg van Groot Brittannië. Op de ligdag in Corpach is het voor de sportievelingen de mogelijkheid om de Ben Nevis te beklimmen. Of misschien een dagje met de beroemde "Harry Potter" stoomtrein van Fort William naar Mallaig? De laatste zeildag eindigt in Oban, de hoofdplaats van de West Higlands. Een aantrekkelijke haven waar een bezoekje aan de McCaig's Tower, een replica van het colosseum, of de Oban Distillery de moeite waard is.

Mogelijk reisschema:

12-06 Inschepen Edinburgh vanaf 17.00 uur
13-06 Vertrek Edinburgh - Stonehaven
14-06 Stonehaven - Peterhead
15-06 Peterhead - Mc. Duff
16-06 Mc. Duff - Buckie
17-06 Buckie - Inverness
18-06 Inverness - Fort August
19-06 Fort August - Corpach
20-06 Ligdag
21-06 Corpach - Oban
22-06 Uitschepen Oban 11.00 uur
Inner Hebrides en Small Isles


StartdatumZon 26 Juni (17.00)
EinddatumZon 03 Juli (11.00)
StarthavenOban
EindhavenOban
Aantal dagen8
Prijs€ 895,- per persoon

De zee rond de Schotse Westkust bied een waanzinnig en spectaculair zeilgebied.

We vertrekken uit Oban naar het kleurrijke vissersplaatsje Tobermory op het eiland Mull. Rond Mull zijn er diverse eilanden die we vanuit Tobermory kunnen aanlopen. Waar we uiteindelijk heen zeilen bepalen we aan de hand van het weerbericht. Richting het Noorden liggen the Small Isles. De 4 eilanden bestaande uit Muck, Eigg, Rum en Canna hebben allemaal een totaal eigen karakter. Rum is het grootste eiland en sinds 1957 in bezit van de Nature Conservancy Council, die het tot beschermd natuurgebied verklaarde. Vroeger was het een actieve vulkaan wat duidelijk zichtbaar is aan de vorm van het landschap. Het kleinste eiland is Canna. Een heuvelachtig en groen eiland waar in de haven zeehonden luieren op de rotsen. Op de hoge ijzerhoudend basalt kliffen leeft een grote kolonie papegaaiduikers. Een oase van rust met vriendelijke mensen die leven in een kleine commune. Wanneer we een zuidelijke koers nemen zeilen we langs de prachtige kustlijn van Mull en passerenTreshnish en Staffa. Bij rustig weer en niet teveel golfslag kunnen we met de dinghy Fingal's cavevan dichtbij bekijken. Dit is de grootste grot van Staffa. Ook de eilandjes Iona en Colonsay horen tot de mogelijkheden in deze week. Er is veel wildlife in dit gebied en vaak spotten we zeehonden, dolfijnen, bruinvissen, walvissen en reuzenhaaien. Op diverse eilanden zijn er broedgebieden voor veel vogelsoorten zoals de papegaaiduikers en Jan van Genten. Heb je een verrekijker, neem die dan mee!

Jachthavens zijn er niet op deze eilanden dus liggen we achter ons eigen anker en gebruiken de bijboot om de eilanden te bezoeken.

Deze reis is voor diegene die van wandelen, wildlife en natuurschoon houdt een echte aanrader!
Zeilen rond Skye, Outer Hebrides of Small Isles


StartdatumWoe 06 Juli (1700)
EinddatumZat 16 Juli (11.00)
StarthavenOban
EindhavenOban
Aantal dagen11
Prijs€ 1.250,- per persoon

U Schotse avontuur begint in het vissersdorp Oban. Nadat u bent ingescheept maakt u kennis met u medereizigers en de bemanning onder het genot van een welkomstdrankje en een gezamenlijke maaltijd. De volgende ochtend zeilen naar het kleurrijke vissersplaatsje Tobermory op het eiland Mull. Nadat we hier de nacht hebben doorgebracht koersen we Noordwaarts richting Skye, het grootste eiland van de Inner Hebrides. Bij helder weer zie je de puntige pieken en hoge kliffen al van ver liggen. Er zijn legio plekken die we deze reis kunnen aanlopen. Vaak gaan we naar het mooie vulkanische eiland Rum waar je prachtig kunt wandelen. Of het aantrekkelijke plaatsje Plockton met zijn goed beschutte baai. Zowel Rum als Plockton zijn onderdeel van de National Trust Conservation. De hoofdplaats van Skye, Portree met zijn vele pubs is ook een plaats waar we afmeren. In welk Loch we het anker ook laten vallen, u zult betoverd raken door dit prachtige eiland! Bij goede weersvoorspelling is er de mogelijkheid om een uitstap naar de Outer Hebrides te maken. De zee hier heeft een spectaculair wildlife. Hier zien we o.a. dwergwalvissen, papegaaiduikers, zeehonden, dolfijnen, Jan van Genten en misschien zelfs een zeearend. Uiteindelijk zullen we na een mooie zeil reis, waarin we u zoveel mogelijk van de Schotse Westkust willen laten zien, weer afmeren in Oban. De laatste dag nemen we na een uitgebreid ontbijt afscheid van elkaar.
Van Oban naar de Firth of Clyde


StartdatumZon 31 Juli (17.00)
EinddatumZon 07 Aug (11.00)
StarthavenOban
EindhavenTroon
Aantal dagen8
Prijs€ 1.250,- per persoon

Een zeiltocht die start in Oban en via het Crinan Canal of rondom Kintyre ons in de Firth of Clyde brengt. Een gevarieerde reis waarin we natuurlijk naar de meest idyllische plekjes gaan! Op onze eerste zeildag strijken we neer op én van de vele ankerplekken tussen Oban en Crinan. Op deze plek met uitsluitend natuur om ons heen komt u helemaal tot rust. Daarna vervolgen we onze koers naar Crinan waar we in het basin de nacht doorbrengen. Geweldige plek om te wandelen. Bij goed weer varen we via Islay om het schiereiland Kintyre naar Campbelown. De tweede mogelijkheid is in én dag door het kanaal naar Ardrishaig aan Loch Fyne. De Clyde is een groot en beschut vaargebied, met vele kleine plaatsjes. Plaatsen die we bezoeken zijn onder andere Arran, het grootste en meest zuidelijke eiland in de Firth of Clyde. Arran is zo gevarieerd dat het wel 'Schotland in het klein' wordt genoemd. Door de golfstroom is het klimaat er vrij mild en hier en daar groeien er zelfs palmbomen. Isle of Bute, een rustig eiland met in de hoofdplaats Rothesay Castle, in de middeleeuwen een van Schotlands belangrijkste forten. Tarbert ligt op het smalste gedeelte van schiereiland van Kintyre. Een aantrekkelijke havenplaats rond een natuurlijke haven. En de hoofdplaats van Kintyre, Campbeltown. Ooit met meer dan 20 distilleerderijen dé 'Whisky City' van Schotland. De laatste plaats is Troon, een haven niet ver van de luchthaven van Glasgow. De zeilafstanden in deze reis zijn dusdanig dat er voldoende gelegenheid is om een plaatsje te bezichtigen of een wandeling te maken.
Zeilen in de Firth of Clyde


StartdatumZon 07 Aug (17.00)
EinddatumZon 14 Aug (11.00)
StarthavenTroon
EindhavenTroon
Aantal dagen8
Prijs€ 895,- per persoon

Een week zeilen in een prachtig beschut vaargebied. Er zijn veel leuke kleine plaatsjes te bezichtigen met mooie beschutte baaien. Plaatsen die we bezoeken zijn onder andere Arran, het grootste en meest zuidelijke eiland in de Firth of Clyde. Arran is zo gevarieerd dat het wel 'Schotland in het klein' wordt genoemd. Door de golfstroom is het klimaat er vrij mild en hier en daar groeien er zelfs palmbomen. Isle of Bute, een rustig eiland met in de hoofdplaats Rothesay Castle, in de middeleeuwen een van Schotlands belangrijkste forten. Tarbert ligt op het smalste gedeelte van schiereiland van Kintyre. Een aantrekkelijke havenplaats rond een natuurlijke haven. En de hoofdplaats van Kintyre, Campbeltown . Ooit met meer dan 20 distilleerderijen dé 'Whisky City' van Schotland. De laatste plaats is Troon, een haven niet ver van de luchthaven van Glasgow.
Zeilen in de Clyde en via het Crinan Canal naar Oban


StartdatumZon 17 Aug (17.00)
EinddatumZon 27 Aug (11.00)
StarthavenTroon
EindhavenOban
Aantal dagen11
Prijs€ 1.250,- per persoon

Troon is gemakkelijk te bereiken met een korte busreis vanaf de luchthaven van Glasgow. De 1e week zeilen we in het beschutte vaarwater van de Firth of Clyde. Plaatsen die we bezoeken zijn onder andere Arran, het grootste en meest zuidelijke eiland in de Firth of Clyde. Arran is zo gevarieerd dat het wel 'Schotland in het klein' wordt genoemd. Door de golfstroom is het klimaat er vrij mild en hier en daar groeien er zelfs palmbomen. Isle of Bute, een rustig eiland met in de hoofdplaats Rothesay Castle, in de middeleeuwen een van Schotlands belangrijkste forten. Tarbert ligt op het smalste gedeelte van schiereiland van Kintyre. Een aantrekkelijke havenplaats rond een natuurlijke haven. En de hoofdplaats van Kintyre, Campbeltown . Ooit met meer dan 20 distilleerderijen dé 'Whisky City' van Schotland.

Via het Crinan Canal met prachtige bosrijke oevers varen we Noordwaarts. We overnachten inCrinan waar je heerlijk kan wandelen en kan genieten van prachtige vergezichten. Na Crinan kunnen we nog één plek aanlopen, dat kan een Loch aan de Westzijde zijn of een uitstapje naar het eiland Mull zijn. De reis eindigt in Oban, de hoofdstad van de Schotse Westkust. Oban heeft een uitstekende trein en bus verbinding met Glasgow airport.
Inner Hebrides en Small Isles


StartdatumZon 28 Aug (17.00)
EinddatumZon 4 Sept (11.00)
StarthavenOban
EindhavenOban
Aantal dagen8
Prijs€ 895,- per persoon

De zee rond de Schotse Westkust bied een waanzinnig en spectaculair zeilgebied.

We vertrekken uit Oban naar het kleurrijke vissersplaatsje Tobermory op het eiland Mull. Rond Mull zijn er diverse eilanden die we vanuit Tobermory kunnen aanlopen. Waar we uiteindelijk heen zeilen bepalen we aan de hand van het weerbericht. Richting het Noorden liggen the Small Isles. De 4 eilanden bestaande uit Muck, Eigg, Rum en Canna hebben allemaal een totaal eigen karakter. Rum is het grootste eiland en sinds 1957 in bezit van de Nature Conservancy Council, die het tot beschermd natuurgebied verklaarde. Vroeger was het een actieve vulkaan wat duidelijk zichtbaar is aan de vorm van het landschap. Het kleinste eiland is Canna. Een heuvelachtig en groen eiland waar in de haven zeehonden luieren op de rotsen. Op de hoge ijzerhoudend basalt kliffen leeft een grote kolonie papegaaiduikers. Een oase van rust met vriendelijke mensen die leven in een kleine commune. Wanneer we een zuidelijke koers nemen zeilen we langs de prachtige kustlijn van Mull en passerenTreshnish en Staffa. Bij rustig weer en niet teveel golfslag kunnen we met de dinghy Fingal's cavevan dichtbij bekijken. Dit is de grootste grot van Staffa. Ook de eilandjes Iona en Colonsay horen tot de mogelijkheden in deze week. Er is veel wildlife in dit gebied en vaak spotten we zeehonden, dolfijnen, bruinvissen, walvissen en reuzenhaaien. Op diverse eilanden zijn er broedgebieden voor veel vogelsoorten zoals de papegaaiduikers en Jan van Genten. Heb je een verrekijker, neem die dan mee!

Jachthavens zijn er niet op deze eilanden dus liggen we achter ons eigen anker en gebruiken de bijboot om de eilanden te bezoeken.

Deze reis is voor diegene die van wandelen, wildlife en natuurschoon houdt een echte aanrader!
Caledonian Canal en langs de Schotse Oostkust


StartdatumZon 07 Sept (17.00)
EinddatumZon 17 Sept (11.00)
StarthavenOban
EindhavenEdinburgh
Aantal dagen11
Prijs€ 1.299,- per persoon

Een reis met veel afwisseling! U Schotse avontuur begint in Oban, de hoofdplaats van de West Higlands. Een aantrekkelijke haven waar een bezoekje aan de McCaig's Tower, een replica van het colosseum, of de Oban Distillery de moeite waard is.

De 1e dag varen we door het mooie Loch Linnhe richting Fort William. Met uitzicht op de hoogste berg van Groot Brittannië, de Ben Nevis. Een aantrekkelijke route van 3 dagen dwars door de Highlands via het 60 mijl lange Caladonisch Canal. Dit hand gegraven kanaal verbind 4 natuurlijke meren met elkaar, waaronder het beroemde Loch Ness. Heerlijk relaxen en genieten van de natuur die ons omringd of wandelen langs het kanaal. Na een overnachting in Inverness vervolgen we onze zeiltocht langs de Oostkust. Al hoppend komen we in diverse vissersplaatsjes en de afstanden zijn gevarieerd. De reis eindigt in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Een bezoek aan het kasteel en de Old Town zou eigenlijk niet mogen ontbreken!

Mogelijk reisschema:

07-09 Inschepen Oban vanaf 16.00 uur
08-09 Oban-Corpach
09-09 Corpach - Fort August
10-09 Fort August - Inverness
11-09 Inverness - Buckie
12-09 Buckie - Mc Duff
13-09 Mc Duff - Peterhead
14-09 Peterhead - Stonehaven
15-09 Stonehaven - Edinburgh
16-09 Edinburgh
17-09 Uitschepen Edinburg
Noordzee zeilen - Alle handen aan dek voor de overtocht!


StartdatumZon 18 Sept (17.00)
EinddatumZon 27 Sept (17.00)
StarthavenEdingburgh
EindhavenHoorn
Aantal dagen10
Prijs€ 695,- per persoon

Een tocht voor actieve zeilers waarin je mee draait als bemanningslid.

In je wacht help je met zeilhandelingen, sturen, navigatie en uitkijk houden. Maar ook helpen in de kombuis hoort erbij! Tijdens de reis wordt er ook s' nachts doorgevaren.

Een perfecte gelegenheid om ervaring op te doen met zeilen op zee.

Mogelijk reisschema:

18-09 Inschepen Edinburgh
19-09 Edinburgh - Eyemouth
20-09 Eyemouth - Hartlepool
21-09 Ligdag
22-09 Vertrek Hartlepool
23-09 Aankomst Gr.Yearmouth
24-09 ligdag
25-09 Vertrek Gr.Yarmouth
26-09 Aankomst IJmuiden
27-09 Uitschepen Hoorn
De reissom is inclusief:

2 bemanningsleden
havengeld en brandstof
Beddengoed en handdoeken
Ontbijt, lunch en diner. ( 1x lunch en diner uitgezonderd *)
Koffie/thee gedurende de gehele week
Zeilpakken voor dames en heren in diverse maten
Reddingsvesten

*in iedere reis hanteren we één ligdag om zo de gelegenheid te krijgen om bijvoorbeeld de natuur in te trekken of iets te bezichtigen. Op deze dag kunt u tevens de Schotse keuken uit proberen!

De reissom is exclusief:

Transfer van en naar schip
Reisverzekering
Drankjes aan boord