Particulier - Weekendzeilen

Een (lang) weekend lekker uitwaaien op het IJsselmeer of de Waddenzee is een waardevol goed. U geniet van de ongerepte natuur en de authentieke sfeer van Nederland. Met de zon op het gezicht en het zilt op de huid is het ultiem genieten. Huur met uw gezelschap een zeilschip voor een weekend en vaar langs verschillende plaatsen aan het water of beleef het Waddengebeid vanaf een drooggevallen zandplaat. Samen met schipper bepaalt u de koers. 's Avonds gezamenlijk kokkerellen in de kombuis of een kok voor u het werk laten doen? Informeer naar de mogelijkheden.

De traditionele zeilschepen hebben comfortabele twee-, drie- en/of vierpersoons hutten. Daarnaast zijn er toiletten, douches, warm en koud stromend water, een volledig ingerichte keuken en een gezellig dagverblijf.

Er zijn veel verschillende vaarroutes mogelijk, hieronder hebben wij voor u twee zeiltochten verder uitgewerkt. Uiteraard kunt u ook uw eigen programma samenstellen. Ook kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Voor individuele opstappers vindt u op de pagina


2017

Weekendzeilen Hoorn-Stavoren

 
Schip
Traditioneel zeilschip met
ligplaats Hoorn
Tijdenvr. 20.00 - zo 17.00 uur
AfvaarthavenHoorn

Verken in een weekend zowel West-Friesland als Friesland! U stapt vrijdagavond met uw gezelschap in Hoorn aan boord. Zaterdag zeilt u over het Markermeer en IJsselmeer naar Friesland's oudste stad: Stavoren, alwaar u overnacht. Zondag vaart u op het gemak weer terug naar Hoorn en zit het weekend er al weer op.

Programma : Op vrijdagavond om 20.00 uur gaat u aan boord in Hoorn en maakt u kennis met het schip en de bemanning. De nacht brengt u aan boord door. Op zaterdagochtend, na het ontbijt, vaart u in alle vroegte uit. Onderweg kunt u actief meezeilen. Vanaf het dek heeft u een prachtig uitzicht over Nederland Waterland. Na een heerlijke zeiltocht over Markermeer en IJsselmeer legt u aan het einde van de middag aan in Friesland's oudste stad; Stavoren. Lekker een drankje aan dek drinken, een BBQ aan boord houden of Stavoren verkennen en eten in een gezellig restaurant, alles is mogelijk. De nacht brengt u wederom aan boord door. Op zondagochtend vertrekt u uit de haven en zeilt u weer terug naar Hoorn waar u rond 17.00 uur afmeert.

Bovengenoemde prijs is exclusief havengelden, toeristenbelasting, eten en drankjes.


Weekendzeilen Monnickendam-Enkhuizen

 
SchipTraditioneel zeilschip met
ligplaats Monnickendam
Tijdenvr. 20.00 - zo 17.00 uur
AfvaarthavenMonnickendam

Proef de sfeer van VOC in de oude havenstad Enkhuizen. Het weekend begint op vrijdagavond in Monnickendam. Via de Gouwzee passeert u zaterdag Volendam en Marken en vaart u met de wind door de haren naar Enkhuizen. Hier brengt u aan boord de nacht door. De terugtocht op zondag voert u via Lelystad en Almere, afhankelijk van weer en wind, weer terug naar Monnickendam.

Programma : In Monnickendam start het weekend om 20.00 uur. U komt met uw gezelschap aan boord en wordt ontvangen door de bemanning. U brengt de nacht aan boord, in de haven van Monnickendam door. Na het ontbijt op zaterdagochtend gaan de trossen los en vaart u via de Gouwzee en het Markermeer naar Enkhuizen. Onderweg vaart u langs Marken en Volendam. U kunt tijdens de tocht actief meezeilen maar ook ontspannen aan dek genieten van de wind door uw haren en de zon op uw huid. Aan het eind van de middag legt het schip aan in de oude VOC stad Enkhuizen. U kunt een stadswandeling maken, een drankje ergens op het terras drinken of aan boord de maaltijd klaar maken. De nacht brengt u wederom aan boord door. Wanneer u zondag vroeg uit de veren bent, kunt u nog een kort bezoekje brengen aan het Zuiderzeemuseum waar u een beeld krijgt van het leven en verleden aan zee. Tegen de middag vertrekt u weer uit Enkhuizen en maakt het schip zich op voor de terugtocht naar Monnickendam. Daar meert u rond 17.00 uur weer aan en is het weekend ten einde.

Bovengenoemde prijs is exclusief havengelden, toeristenbelasting, eten en drankjes.

Beschikbare schepen

Weekendzeilen - all-inclusive arrangement voor groepen


Wilt u er eens een paar dagen op uit met uw club, vereniging, familie, vrienden of personeel? Even heerlijk uitwaaien op het water, actief meehelpen met het reilen en zeilen aan boord of juist ontspannen genieten aan dek? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Hollands Glorie biedt nu een zeer voordeligeweekendarrangement aan op traditionele zeilschepen.

Schip Traditioneel zeilschip, op basis van beschikbaarheid
Vaargebied IJsselmeer
Afvaarthaven Enkhuizen, Hoorn, Monnickendam, Muiden, Harlingen (overige havens op aanvraag)
Aan boord vrijdagavond vanaf 20.00 uur
Van boord zondagmiddag om 17.00 uur
Prijs (*)


Voor een all-inclusive weekend betaalt u slechts:
- € 170,00 per persoon als u een weekend boekt in het voor- of naseizoen (d.w.z. vóór 4 mei 2016 of na 28 september 2016)
- € 210,00 per persoon in het hoogseizoen
- € 225,00 per persoon in het hoogseizoen als u het basisdiner op zaterdagavond vervangt door een compleet verzorgde barbecue.

Bij dit arrangement zijn inbegrepen:

- huur van het schip met bemanning
- alle maaltijden (**) aan boord
- compleet beddengoed en handdoeksets voor alle gasten
- eindschoonmaak van het schip (u laat het schip veegschoon achter, de bemanning doet de rest)

(*) Prijs geldt voor groepen vanaf 12 personen.

(**) 2x ontbijt, 2x lunch, 1x diner (zaterdagavond). Indien u het diner op zaterdagavond wilt vervangen door een compleet verzorgde barbecue, dan betaalt u voor dit all-inclusive arrangement slechts € 225 per persoon!

Drankjes zijn NIET in de prijs inbegrepen: gedurende de tocht worden de drankjes geturfd. Aan het einde van de tocht kunt u deze contant aan boord bij de bemanning afrekenen.

Wilt u dit unieke aanbod ook niet aan u voorbij laten gaan?
Vraag hier direct uw vrijblijvende offerte aan!

Prijswijzigingen voorbehouden.