Scholen en Jeugd - Werkweek

Een originele, leerzame en actieve werkweek beleef je aan boord van een traditioneel zeilschip. Kom aan boord en verken met de wind in de zeilen het IJsselmeer of het wad en alle oude plaatsjes die aan het water liggen. Leer de fijne kneepjes van het zeilen, neem een verfrissende duik in het water of geniet languit liggend op het dek van de zon.'s Avonds is er de mogelijkheid te swingen aan boord of in de plaatselijke disco. Wij helpen u graag verder om de perfecte tocht voor uw leerlingen samen te stellen.

Het idee achter een schoolwerkweek is de koppeling van de zeilweek aan de verschillende schoolvakken. Hollands Glorie geeft een aantal aspecten aan waarlangs deze koppeling plaats kan vinden, bijvoorbeeld educatief, informatief, sportief en recreatief.

Download hier onze vier voorbeelden van werkweekprogramma's. De werkweekprogramma's zijn vijf dagen inclusief accommodatie (overnachting) en een sportieve en educatieve manier van vervoer (zeilen). Een werkweek is vanaf € 117,50 per persoon te boeken. Voor meer informatie kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.
Beschikbare schepen

Scholen en Jeugd - Dagtocht

Actief en educatief bezig zijn op een traditioneel zeilschip kan al vanaf € 29,95 p.p.! Bepaal de koers, hijs de zeilen, leer onderweg de verschillende touwknopen van de schipper en breng een bezoek aan het Muiderslot, de Bataviawerf of het Zuiderzeemuseum. Het idee achter een dagtocht met scholieren is de koppeling van de zeiltocht aan de verschillende schoolvakken.

Tijdens de zeiltocht wordt er een bezoek gebracht aan verschillende bezienswaardigheden. Zoals musea, manifestaties, tentoonstellingen. Bij elke plaats wordt aangegeven welke informatieve elementen aanwezig zijn. Daarnaast zijn er ook sportieve en recreatieve aspecten mogelijk. Wat denkt u van: surfen, kanovaren, zwemmen, zonnebaden, barbecueën, een "bonte avond" en uitgaan. Bij het opstellen van een programma moet u er rekening mee houden dat de koers van een zeilschip afhankelijk is van de wind. Dit vereist een aangepaste planning, waarbij wij de schipper u graag helpt.

Hieronder hebben wij twee dagtochten voor scholieren uitgewerkt zodat u een idee krijgt van wat er allemaal mogelijk is.


Zeerovers en Piraten

 
  
SchipSanne Sophia
Tijdenvijf uur durend programma,
tijden in overleg
AfvaarthavenMuiden
PrijsVanaf € 40,00 per persoon

Piet Piraat, Kapitein Haak en Captain Jack Sparrow van Pirates of the Caribbean, alle kinderen dromen ervan om zelf een dag piraat te zijn aan boord van een echt zeilschip! Compleet met zwaard en ooglapje gaan we na een avontuurlijke zeiltocht op forteiland Pampus op zoek naar de schatkist. Bereiken we aan het eind van de dag ongeschonden de kust weer?

Programma : Laat kinderen de hoofdrol spelen in hun eigen piratenverhaal en ze zullen de spannendste avonturen beleven. Ze hijsen de zeilen, nemen het roer over van de schipper en zullen zich gedragen en kleden als een echte stoere piraat! De kinderen worden geschminkt en verkleed, compleet met zwaard en ooglapjes. Onderdeel van het vijf uur durende programma is een speurtocht naar de schatkist op het forteiland Pampus. Na de speurtocht varen we op ons gemak weer terug richting de opstapplaats. Wij dragen zorg voor een onvergetelijke tocht waarbij u en de kinderen een geweldige tijd beleven!
Ridders en Jonkvrouwen

 
  
SchipSanne Sophia
Tijdenzes uur durend programma,
tijden in overleg
AfvaarthavenMuiden
PrijsVanaf € 37,50 per persoon

Er zijn vele verhalen geschreven over grote kastelen met ridders en jonkvrouwen. Tijdens dit zes uur durende programma maken de kinderen onderdeel uit van hun eigen sprookje. Aan boord van een echt zeilschip de Zuiderzee verkennen en verdien op het Muiderslot door middel van opdrachten een eervolle beloning!

Programma : Het sprookje start aan boord van het zeilschip Sanne Sophia. De kinderen worden geschminkt en verkleed als echte ridders en jonkvrouwen en worden meegenomen in het verhaal van Graaf Floris de Vijfde en gravin Beatrijs. Tijdens een spannende zeiltocht hijsen de kinderen de zeilen, nemen het roer over van de schipper en zullen zich gedragen als een echte stoere ridders! In de loop van de middag meert het schip aan bij het Muiderslot. De kinderen kunnen door middel van een speurtocht met opdrachten in en rond het kasteel een oorkonde verdienen. Na het bezoek aan het Muiderslot is het programma ten einde en varen we terug naar de opstapplaats. Het wordt een onvergetelijke dag waarbij u en de kinderen een geweldige tijd beleven!

Beschikbare schepen