Kruzenstern - Anno 1926


Algemeen  
Dagtochten 164 personen
Meerdaagse tocht 70 personen
Haven Kaliningrad, Rusland
Vaargebied Wereldweit


In 1926 liep de KRUZENSHTERN in Bremerhaven van stapel. In die tijd heette ze nog PADUA en is ze de laatste viermastbark in een lange rij van zgn. Flying-P-Liner. Het schip onderneemt vele reizen naar Chili en Australië.

In 1946 krijgt het schip een nieuwe naam: KRUZENSHTERN, vernoemd naar de gelijknamige admiraal die voor Rusland tussen 1803 en 1806 als eerste om de wereld zeilde.

Sinds 1974 is de KRUZENSHTERN een regelmatige deelnemer van regatta’s over de hele wereld. Naast vele prijzen heeft ze ook een bijzonder record gevestigd. Het schip bereikt tijdens de "Columbus 1992", een transatlantische race van Boston naar Liverpool ter ere van het feit dat Amerika 500 jaar geleden ontdekt werd, een snelheid van 17,4 knopen, ca. 32 kilometer per uur.

Daarmee maakt de KRUZENSHTERN haar legendarische eer nog een keer waar en is ze het laatste nog varende schip van alle vrachtschepen uit de geschiedenis die zonder motor gebouwd werden. De KRUZENSHTERN neemt bij haar traineereizen ook graag betalende gasten mee