De Schepen

Hollands Glorie heeft een aanbod van 21 Traditionele Zeilschepen, 3 Tall Ships en 2 Klassieke Motorschepen. Deze liggen voor u klaar om alle wateren rondom Nederland en ver daarbuiten te ontdekken. Gaat u met ons mee aan boord? Hieronder vindt u ons aanbod.
   

  Klassieke Motorschepen

 • Hydrograaf

  De enige echte Pakjesboot 12 is te huur! Het voormalige stoomschip is slechts één dag in November uitsluitend beschikbaar voor de Sint en zijn Pieten, op deze dag komen zij aan in Nederland. Alle overige dagen is de stoomboot te huur voor particulieren en bedrijven via Hollands Glorie.
     Vaargebied: Nederland
     Haven: Muiden
     Dagtochten: 150 personen
     Meerdaagse tochten: n.v.t.
 • Lelie

  De Lelie, het in 1908 gebouwde voormalig stoomschip, heeft tot midden jaren dertig dienst gedaan als directievaartuig van de SHV, de Steenkolen Handels Vereniging. Onder de naam 'Alma' was het schip een bekende verschijning in de Rotterdamse haven. In 2003 heeft koningin Beatrix tijdens haar werkbezoek aan het Gooi van de 'Lelie' gebruik gemaakt voor een tocht over de 'Vecht'.
     Vaargebied: Nederland
     Haven: Muiden
     Dagtochten: 60 personen
     Meerdaagse tochten: n.v.t
 •  Tallships

 • Gallant

  Twee-mast logger met een klassiek interieur, van stapel als de vislogger 'Jannetje Margaretha'. In 1993 kwam het schip opnieuw in de vaart in het voor- en naseizoen op het IJsselmeer en de Waddenzee en in de zomerperiode op de Noord- en Oostzee. Engeland behoort tot de favoriete zeilbestemmingen. Het wisselende spel van tij en stroom maakt een zeilzwerftocht met de Gallant tot een bijzonder avontuur.
     Vaargebied: Noord- en Oostzee
     Haven: Amsterdam
     Dagtochten: 45 personen
     Meerdaagse tochten: 19 personen
 • Thalassa

  De Thalassa is een sterk en buitengewoon zeewaardig schip. Met haar 14 zeilen met een totaal oppervlak van maar liefst 800 m2 is de Thalassa een imposante verschijning. Het hoofdvaargebied van de Thalassa is de Oostzee maar kan iedere denkbare zee bevaren. Zeilen met de Thalassa betekent niet alleen luxe en ontspanning, maar ook avontuur. Ervaar de natuurlijke krachten van wind en water.
     Vaargebied: Oostzee / Wereldwijd
     Haven: Kiel, Harlingen
     Dagtochten: 120-145 personen
     Meerdaagse tochten: 30 personen
 • Sedov

  De Sedov (oorspronkelijk Magdalene Vinnen II) is een Russische stalen viermastbark met hulpmotor. De Sedov is het grootste nog zeilende traditionele zeilschip, en het op een na grootste zeilschip ter wereld. Alleen de nieuw gebouwde Royal Clipper is nog groter. Het schip is genoemd naar de Russische marineofficier en poolonderzoeker Georgi Sedov.
     Vaargebied: Noordzee / Oostzee / Wereldwijd
     Haven: Murmansk, Rusland
     Dagtochten: 200 personen
     Meerdaagse tochten: 44 personen
 • Kruzenshtern

  Sinds 1974 is de KRUZENSHTERN een regelmatige deelnemer van regatta’s over de hele wereld. Naast vele prijzen heeft ze ook een bijzonder record gevestigd. Het schip bereikt tijdens de "Columbus 1992", een transatlantische race van Boston naar Liverpool ter ere van het feit dat Amerika 500 jaar geleden ontdekt werd, een snelheid van 17,4 knopen, ca. 32 kilometer per uur.
     Vaargebied: Wereldwijd
     Haven: Kaliningrad, Rusland
     Dagtochten: 164 personen
     Meerdaagse tochten: 70 personen
 •  Traditionele Zeilschepen

 • Soeverein

  De Soeverein is een indrukwekkende verschijning zonder weerga. Het schip is een eerbetoon aan de spiegelretourschepen uit de Gouden Eeuw. De hoge opbouw aan de achterzijde staat garant voor een magnifiek uitzicht. Gekroond met een spiegel die recht doet aan haar Koninklijke allure. De Soeverein is tevens compleet uitgerust met 10 'echte' kanonnen.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Lelystad
     Dagtochten: 150 personen
     Meerdaagse tochten: 44 personen
 • Sanne Sophia

  De drie-mast klipper Sanne Sophia is ingericht voor het maken van dagtochten. Bovendeks beschikt het schip over ruime dekken met veel zitgelegenheid en met fraaie authentieke lichtkoepels en toegangsluiken. Benedendeks vindt u een grote salon met bar en diverse zitjes. De Sanne Sophia is een perfecte locatie voor en feesten, presentaties en zakelijke ontvangsten en is een officiële trouwlocatie in de gemeente Weesp.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Muiden
     Dagtochten: 120 personen
     Meerdaagse tochten: n.v.t.
 • Broedertrouw

  De stevenklipper Broedertrouw heeft een originele tuigage met een hoge voormast en korte bezaan of achtermast. Bovendeks in de royale zitkuip kunt u heerlijk ontspannen. Benedendeks heeft de Broedertrouw een fraai gastenverblijf met een comfortabel dagverblijf, een goed uitgeruste kombuis en ruime hutten. De uitstekende voorzieningen in combinatie met de goede zeileigenschappen maken het schip geschikt voor de verwenden zeiler.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Enkhuizen
     Dagtochten: 45 personen
     Meerdaagse tochten: 32 personen

 • Johanna Engelina
  De klipper Johanna Engelina vervoert al sinds 1897 goederen en mensen op een vertrouwde wijze van haven naar haven. Al meer dan 15 jaar biedt de Johanna Engelina riante accommodatie aan haar gasten. Wij verzorgen een grote variëteit aan zeilervaringen. Van romantische zeilreizen tot succesvolle bedrijfstrainingen, van actieve schoolwerkweken tot gezellige familieweekendjes.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Enkhuizen
     Dagtochten: 52 personen
     Meerdaagse tochten: 33 personen
 • Korevaer

  De royale tweemast klipper uit het bouwjaar 1911, is bij uitstek geschikt voor grotere groepen die inschepen voor een prachtig zeilavontuur op de Hollandse binnenwateren. Er is een zee aan ruimte met overal stahoogte. Opvallend is het enorme dek met de ruime zitkuip, waar iedereen een plaats vindt op de houten banken.In de afgezonderde kombuis kan ongestoord worden gekokkereld. Door de brede romp zijn de hutten verrassend groot.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Monnickendam
     Dagtochten: 45 personen
     Meerdaagse tochten: 30 personen

 • Nil Desperandum
  De Nil Desperandum (Wanhoop Nooit, Lat.) is een statige 3-mastschoener uit 1894. Ruim een eeuw geleden werd dit schip als klipper gebouwd en gebruikt om goederen te vervoeren zoals aardappelen en turf. Enkele jaren geleden werd de Nil Desperandum omgebouwd tot luxe charterschip en vervoert het gasten die op toe zijn aan een ontspannende en sportieve zeilvakantie. Het zal u tijdens de zeilreis aan niets ontbreken!
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Enkhuizen
     Dagtochten: 40 personen
     Meerdaagse tochten: 30 personen
 • Sybaris

  De twee-mast klipper Sybaris staat garant voor een comfortabele zeiltocht. Aan dek biedt de ruime zitkuip volop gelegenheid om uit te waaien en te genieten van de omgeving. Het fraaie dagverblijf heeft een uitgebreide keuken, een bar en een houtkachel. De zeven gerieflijke hutten zijn elk voorzien van bedden, kastruimte, een douche en toilet. De Sybaris is ideaal voor groepen die actief zeilen en comfort wensen willen combineren.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Enkhuizen
     Dagtochten: 45 personen
     Meerdaagse tochten: 26 (+4) personen
 • Chateauroux

  Dit schip stamt uit 1904 en de originaliteit is goed bewaard gebleven Dit geeft de Chateauroux een charmante uitstraling. De sportieve zeiler zal genieten van de wind in de donkergekleurde zeilen en van het opspattende water. Het zeiloppervlak van 380m2 zorgt bovendien voor veel snelheid. De traditionele luiken aan dek zijn geliefd bij zonaanbidders.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Monnickendam
     Dagtochten: 35 personen
     Meerdaagse tochten: 26 personen
 • Rival

  Harry en Sarah Stofbergen zijn de trotse eigenaars van hun steilsteven Rival die in 1929 van stapel liep. Dit schip is na de vrachtvaartperiode tot een comfortabel zeilend passagiersschip verbouwd. Het interieur met een royale gezelschapsruimte straalt een huiselijke en warme sfeer uit en is van alle gemakken voorzien. Ervaren bemanning maakt u wegwijs aan boord en geeft leiding bij het zeilen.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Enkhuizen / Makkum
     Dagtochten: 40 personen
     Meerdaagse tochten: 24 personen
 • Oostvogel

  De uiterst sfeervolle combinatie van drie-mast klipper Oostvogel bestaat uit een stijlvolle salon en scheepse bar met piano. Het schip vormt een perfecte ambiance voor elk evenement met een nautisch karakter en een verrassende locatie voor bruiloften en recepties, feesten en bijzondere vergaderingen. Met een kleiner gezelschap van maximaal 24 personen bent u welkom aan boord voor een meerdaagse zeiltocht.
     Vaargebied: Zeeland, Zuid - Holland
     Haven: Hellevoetsluis, R'dam
     Dagtochten: 75 personen
     Meerdaagse tochten: 24 personen
 • Liberté

  De Liberté is een robuuste zeetjalk die in het verleden de zwaarste stormen heeft doorstaan. Het zelfverzekerde gedrag van het schip maakt dat iedereen zich aan boord veilig voelt. Het dek is ruim van opzet, de houten luiken geven het schip een vriendelijk aanzicht en op de banken voor de roef kunt u ontspannen plaatsnemen. Benedendeks vindt u een goed verzorgd interieur.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Hoorn
     Dagtochten: 36 personen
     Meerdaagse tochten: 20 (+4) personen
 • Alexandra

  De tweemastklipper Alexandra is een robuuste klipper en heeft Harlingen als thuishaven. Zeilen met de Alexandra is een unieke belevenis: voel de snelheid van het schip en geniet van het prachtige decor van de Waddenzee of het IJsselmeer. Eilandbezoek, droogvallen, actief meezeilen of juist ontspannen genieten van de ongerepte natuur, alles kan!
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Harlingen
     Dagtochten: 30 personen
     Meerdaagse tochten: 20 personen
 • Amicitia

  Voormalig vrachtschip Amicitia is tegenwoordig een comfortabel charterschip met zeven tweepersoonshutten. Het gemoedelijke dagverblijf vormt de entourage voor gezellige avonden, aan dek bevindt zich een veilige kuip. De schipper is naast enthousiast zeiler ook gediplomeerd wadloopgids. Hij deelt graag de betovering van het Wad met al haar facetten zoals droogvallen, wadlopen en zelfs zeilen bij nacht.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Harlingen
     Dagtochten: 22 personen
     Meerdaagse tochten: 14 personen
 • Overwinning

  De Overwinning is een familieschip bij uitstek. Zowel de actieve zeiler als de natuurgenieter komen aan hun trekken mede dankzij de veilige zitkuip. Door de geringe diepgang vaart ze fantastisch over alle ondiepten van de Waddenzee.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Harlingen
     Dagtochten: 25 personen
     Meerdaagse tochten: 16 personen
 • Nieuwe Zorg

  De Nieuwe Zorg is een comfortabel ingericht zeilschip uit 1896 met een authentieke sfeer. Het schip, een Hollandse tjalk, werd oorspronkelijk gebouwd voor de vrachtvaart en heeft verschillende soorten goederen vervoerd zoals turf, stenen en hout. Omstreeks 1950 werd zij omgebouwd tot woonschip. Later in de jaren 70 kreeg het schip zijn huidige bestemming.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Muiden
     Dagtochten: 30 personen
     Meerdaagse tochten: 20 personen
 • Phoenix

  'Binnen is buiten' en 'buiten is binnen' aan boord van de Phoenix. Vanuit het ruime en comfortabele dekhuis kunt u naar buiten kijken, beschut tegen weer en wind. Via twee glazen deuren heeft u vanuit het dekhuis toegang tot de ruime zitkuip en het achterdek waar de zeilactiviteiten plaatsvinden. De Phoenix is een kalme zeiler, geschikt voor groepen die comfort en actief bezig zijn wensen te combineren.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Hoorn
     Dagtochten: 33 personen
     Meerdaagse tochten: 17 (+3) personen
 • Linquenda

  De Linquenda werd gebouwd in 1916 als vrachtschip. Zeilend vervoerde zij onder andere hout uit Riga, over de Oostzee. Tegenwoordig is het de perfecte plek voor een frisse kijk op het leven. Zeilervaring is niet nodig, enthousiasme wel. De Linquenda is voor groepen geschikt als bijzondere locatie om een evenement, zeilvakantie, dagtocht of unieke teambuiding te laten plaatsvinden.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Monnickendam
     Dagtochten: 36 personen
     Meerdaagse tochten: 18 personen
 • A. van Schendel

  De "Arthur van Schendel" is een fraaigelijnde tweemastklipper, met een praktisch en handzaam tuigage. Een prettig zeilschip voor kleinere groepen, waar iedereen zich al snel thuis voelt en actief mee kan zeilen. Voor diegene die het wat rustiger aan wil doen is er in de kuip, of op het dek, genoeg ruimte om in het zonnetje van een drankje te genieten.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Monnickendam
     Dagtochten: 29 personen
     Meerdaagse tochten: 16 personen
 • Antonius

  De klipper Antonius is in originele stijl opgebouwd met behoud van het traditionele uiterlijk. Het ruime achterdek is de centrale plek voor activiteiten bovendeks. Tevens beschikt het achterdek over diverse bankjes voor een optimale zitgelegenheid. Via een afstap komt u in het dekhuis met keuken. Verder naar voren kunt u plaatsnemen aan de lange tafels in het dagverblijf. Dan volgt het sanitair en de hutten met kooien.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Muiden
     Dagtochten: 25 personen
     Meerdaagse tochten: 14 personen
 • Albatros

  De Albatros is een zeer stabiel zeilschip en daardoor ook geschikt voor kinderen en mensen met een verminderde eigen-stabiliteit. Ze heeft een comfortabel gezellig dagverblijf met een warme, nostalgische uitstraling waar je de avond gezellig kunt doorbrengen. Op het grote horecafornuis maakt men met gemak een heerlijke maaltijd voor het hele gezelschap. Zeilervaring hoeft u niet mee te brengen, die heeft de bemanning voldoende en wil zij graag met u delen.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Monnickendam
     Dagtochten: 20 personen
     Meerdaagse tochten: 14 personen
 • Vrouwe Jitske

  De vrouwe Jitske is een kleine tjalk, die juist daardoor voor een intieme sfeer zorgt; een goede plek om elkaar beter te leren kennen. Het interieur en de slaapaccommodatie hebben een eenvoudige en gezellige opzet. Het schip wordt met veel enthousiasme gevaren en de bemanning neemt u mee in deze belevenis.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Edam
     Dagtochten: 20 personen
     Meerdaagse tochten: 12 personen
 • Pieternella

  Klipper Pieternella vaart al meer dan 20 jaar onder de bezielende leiding van de uiterst muzikale schipper Mathieu. Varen doet de schipper zoals vroeger. Zijn motto is: "is er geen wind dan jagen wij het schip". Bovendeks vindt u een sfeervolle accommodatie, het dagverblijf heeft een scheepsinterieur met veel persoonlijke accenten. Collega's, vrienden en families hebben al menigmaal een onvergetelijke tocht op de Pieternella gemaakt.
     Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee
     Haven: Muiden
     Dagtochten: 12 personen
     Meerdaagse tochten: 12 personen

Catering

Het samengaan van ingrediënten als maritieme geschiedenis, sportieve uitdaging en een unieke ambiance maakt uw evenement tot een succes. Naar dit voorbeeld kiest ook Hollands Glorie samen met u de juiste ingrediënten bij de samenstelling van de catering tijdens uw vaartocht of evenement.

In ons cateringaanbod vindt u ideeën voor een feestelijke ontvangst aan boord, een heerlijke lunch of een uitgebreid borrelgarnituur. Ook kunt u aan boord van onze schepen in een sfeervolle en unieke omgeving uitstekend dineren. Indien u in onze cateringlijst niet vindt wat u zoekt, neemt u dan alsnog contact met ons op, want op verzoek leveren wij ook menu's geheel op maat.

Wanneer u met de muis over de havens op de kaart beweegt, verschijnt er een algemene
tekst over de betreffende plaats.

Ook krijgt u mogelijke vaarroutes vanuit de haven voorgesteld. U kunt er tijdens een
dagtocht voor kiezen om een korte pauze in een dorp of een stad te maken maar u kunt
natuurlijk ook lekker de hele dag op het water verblijven. Uiterraad zijn de voorgestelde
routes wel afhankelijk van weer en wind. De routes kunnen in overleg met de schipper
worden bepaald.


Amsterdam
Amsterdam - close-up Amsterdam

De Amsterdamse haven en de stad Amsterdam zijn vanaf het ontstaan in de 13e eeuw nauw met elkaar verbonden. De monding van de Amstel, tussen de Dam en het IJ, was de oudste haven van Amsterdam. Langs het Damrak en de Warmoesstraat verrezen de huizen van kooplieden die een belangrijke rol speelden in de ontwikkeling van de haven en de handel in Amsterdam. In de 17e eeuw werden eilanden in het IJ aangeplempt die tevens een plaats boden voor uitbreiding van de havenactiviteiten, dit werden de Westelijke Eilanden en de Oostelijke Eilanden.

Vanuit Amsterdam vaart u via het IJ en de Oranjesluizen zo het Markermeer op. Tijdens een dagtocht kunt u ervoor kiezen om een tussenstop te maken bij het Forteiland Pampus of in Muiden. U kunt vanuit Amsterdam ook het Noordzeekanaal afvaren in de richting van IJmuiden. Wanneer u vanuit Amsterdam een weekendtocht maakt kunt u uit de volgende plaatsen kiezen voor uw overnachting: Enkhuizen, Hoorn, Lelystad, Volendam, Edam, Stavoren, Medemblik of Urk.
Edam
Edam - close-up Edam

Edam biedt naast een schat aan historische monumenten, een keur aan bezienswaardigheden en het loont de moeite om via een georganiseerde stadswandeling een goed beeld te krijgen van de stad. In 1357 kreeg Edam niet alleen stadsrechten, maar ook het recht om een tolvrije haven aan te leggen. Hiermee kwam er een handelsroute tussen Zuiderzee en het achterland tot stand. Scheepsbouw, houthandel en koopmansgeest ontwikkelden zich en al snel behoorde Edam, naast Amsterdam, Hoorn en Enkhuizen tot de belangrijkste havensteden van Noord-Holland.

Vanuit Edam vaart u via het Markermeer binnen afzienbare tijd de haven van Volendam in voor een eventuele tussenstop. Een wandeling door het dorp wat jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht wordt, is zeker de moeite waard. Ook kunt u tijdens een dagtocht even pauzeren in bijvoorbeeld Monnickendam, Marken of Hoorn. Tijdens een weekendtocht kunt u voor de nacht aanleggen in Muiden, Lelystad of zelfs in het centrum van Amsterdam. Indien u langer dan een weekend heeft geboekt kunt u zowel het IJsselmeer als Markermeer en misschien zelfs de Waddeneilanden verkennen.
Enkhuizen
Enkhuizen - close-up Enkhuizen

Enkhuizen is een stad en gemeente in de regio West-Friesland, in de provincie Noord-Holland. De gemeente ligt zowel aan het Markermeer als het IJsselmeer. De stad staat ook wel bekend als de 'Haringstad' vanwege haar verleden als centrum voor de haringvisserij aan de Zuiderzee in de Gouden Eeuw. In het monumentale centrum is nog steeds veel terug te vinden dat herinnert aan de VOC periode, zoals de 16e eeuwse Drommedaris. Naast de historische binnenstad, toont ook het Zuiderzeemuseum een beeld van het leven en verleden aan zee. Enkhuizen is de thuishaven van veel schepen van de Hollands Glorie vloot.

De vaarroutes vanuit Enkhuizen zijn onuitputtelijk. Zo kunt u tijdens een dagtocht op het IJsselmeer naar het Noord-Hollandse Medemblik, het Friese Stavoren of vissersdorpUrk varen. U kunt ook naar Lelystad varen voor een kort bezoek aan de Bataviawerf.. Via het Markermeer kunt u eveneens naar Lelystad varen maar u kunt ook bijvoorbeeld Hoorn of Edam aandoen. Tijdens een weekendtocht is bijna iedere plaats aan het IJsselmeer of Markermeer geschikt voor een overnachting. Alleen voor een bezoek aan de Waddeneilanden moet u minimaal drie dagen uittrekken.
Hellevoetsluis
Hellevoetsluis - close-up Hellevoetsluis

Het water en Hellevoetsluis zijn vanouds met elkaar verbonden. Dankzij de gunstige en strategische ligging aan het Haringvliet ontstond in het begin van de 17-e eeuw een thuishaven voor de Hollandse Oorlogsvloot. Een haven die later steeds meer werd versterkt, waardoor de unieke combinatie van vestingstad en oorlogshaven ontstond. Tot op de dag van vandaag bleef Hellevoetsluis een havenstad, hoewel zij nu richt op recreatie en niet meer op handel, transport en de marine.

Vanuit Hellevoetsluis vaart u zo het Haringvliet op voor een heerlijke zeiltocht. U kunt eventueel een korte pauze houden in Willemstad (wel afhankelijk van weer, wind en brugtijden). U kunt ook aanleggen bij de Haringvlietsluizen alwaar u desgewenst een rondleiding krijgt door het sluizencomplex. Heeft u een weekendtocht geboekt vanuit Hellevoetsluis dan behoren Rotterdam en Schiedam samen met bovengenoemde plekken tot eventuele overnachtingsplaatsen.
Hoorn
Hoorn - close-up Hoorn

Maak kennis met deze springlevende stad aan het Markermeer met haar rijke verleden. Hoorn is één van de grootste gemeente van West-Friesland. De stad biedt bewoners, ondernemers, toeristen en dagjesmensen een keur aan voorzieningen! In de Gouden Eeuw voeren handelsschepen uit Hoorn over de wereldzeeën. De rijkdom stroomde de stad binnen. Van dit verleden getuigen vele, schitterend in stand gehouden monumenten, zoals pakhuizen en herenhuizen. De stad kent maar liefst driehonderd monumenten. Rondom de haven zijn diverse terrasjes, restaurants en bankjes om naar de bedrijvigheid in deze stad te kijken.

Voor Hoorn geldt dat er voor een dagtocht ruim voldoende mogelijkheden zijn om heen en weer terug te varen. Zo liggen Enkhuizen, Edam, Volendam en Marken allen binnen het bereik van onze schepen. Wanneer u vanuit Hoorn vertrekt voor een weekend of langer dan zijn de grenzen van het IJsselmeer en Markermeer uw beperking. Voor een tocht naar een van de Waddeneilanden zijn minimaal drie dagen nodig.
kampen
Kampen - close-up Kampen

Alleen het stadsfront van Kampen is al een bezoek waard. Een prachtige skyline vormt zich langs de IJssel met op de voorgrond de bruine vloot. Een gezellige stad met veel historische gebouwen die meer vertellen over de waterrijke geschiedenis van deze Hanzestad. Kampen ligt in de regio IJsseldelta, een bijzondere regio met veel natuurschoon en water. De Hanzestad Kampen is een gezellige en veelzijdige stad met een sfeervol historisch centrum. De vele musea en attracties, evenementen, een gezellig winkel- en uitgaansgebied en een uniek buitengebied zorgen voor een aangenaam verblijf.

Vanuit Kampen zijn er verschillende tochten mogelijk. Via het Ketelmeer en de Ketelbrug zit u binnen een paar uur op het IJsselmeer. U kunt een bezoek brengen aan het vissersdorp Urk of als de weersomstandigheden het toe laten, kunt u de Bataviawerf in Lelystad aan doen. Vanuit Kampen kunt u ook verder Overijssel invaren en eventueel een tussenstop maken in Zwartsluis. Wanneer u vanuit Kampen een weekend er op uit gaat behoren ook Enkhuizen, Hoorn, Medemblik, Lemmer en Stavoren tot de mogelijkheden voor een overnachting naast de eerder genoemde plaatsen.
monnickendam
Monnickendam - close-up Monnickendam

Monnickendam is een stad in de gemeente Waterland, gelegen aan de Gouwzee. Monnickendam is een monumentaal stadje dat een rijke geschiedenis kent. De haven van Monnickendam is een gezellige drukte. Aan de binnenhaven staat de 'Waegh' waar vroeger kaas werd gekeurd en gewogen. Later werden er ook vrouwen gewogen die van hekserij werden beschuldigd, om te controleren of ze zwaar genoeg waren om geen heks te zijn. Monnickendam is sinds het verre verleden al bekend om zijn visrokerijen. Nog steeds wordt er in de haven vis gerookt die u ongetwijfeld zult ruiken als u door de haven loopt. Daarnaast heeft u natuurlijk de mogelijkheid om uitgebreid te proeven!

Wanneer het door u geboekte schip Monnickendam als thuishaven heeft kunt u, indien gewenst, tijdens een dagtocht koers zetten naar Marken, Edam, Hoorn en Volendam voor een korte pauze. Wanneer u er een weekend op uit trekt kunt u overnachten in eerder genoemde plaatsten maar ook in Enkhuizen, Lelystad, Stavoren, Medemblik, Lemmer of Urk. Voor een tochtje naar de Waddenzee heeft u minimaal vier dagen nodig.
muiden
Muiden - close-up Muiden

Een groot deel van de vestingstad Muiden bestaat uit water. De grote hoeveelheid wateroppervlak komt niet alleen door de schilderachtige haven van Muiden, maar ook doordat de gemeente doorloopt over het water in het IJmeer. Muiden is een gezellige stad met een kleine dorpskern waar altijd wel wat te beleven valt. Lekker eten, slenteren door de historische straatjes, speuren in de gezellige winkeltjes en een bezoek aan het Muiderslot mag zeker niet vergeten worden! Het kasteel, gebouwd in 1285, is misschien wel het meest bekend dankzij de beroemdste bewoner, de dichter en schrijver P.C.Hooft, die er in de Gouden Eeuw leefde.

Het Forteiland Pampus ligt drie kilometer uit de kust van Muiden en is ideaal voor een korte tussenstop tijdens een dagtocht. Ook kunt u ervoor kiezen om de hoofdstad van ons land, Amsterdam te bezoeken of een prachtige tocht over rivier de Vecht te maken. Daarnaast behoren ook Marken, Monnickendam, Volendam en Lelystad tot de plaatsen voor een eventuele korte pauze. Tijdens een weekendtocht kunt u met het schip overnachten in Enkhuizen, Stavoren, Medemblik, Lemmer of Urk. Tijdens een weektocht verkent u het hele IJsselmeer en misschien zelfs de Waddenzee.
rotterdam
Rotterdam - close-up Rotterdam

Rotterdam is een echte metropool. Al van veraf zie je de indrukwekkende skyline met de Erasmusbrug die de stad een grootse aanblik geeft. Rotterdam staat nationaal en internationaal bekend als architectuurstad, met heel wat staaltjes van vernieuwende bouwkunst. De Maas stroomt midden door de stad en vormt met de inmiddels beroemde Erasmusbrug het symbool van Rotterdam. Aan de oevers van de rivier zijn talloze haventjes te vinden, elk met hun eigen karakter. Verder stroomafwaarts beginnen de industriële havens, die maken dat Rotterdam zich de grootste havenstad van Europa mag noemen.

Er is niets mooiers dan Rotterdam te verkennen vanaf het water. Tijdens een dagtocht hoeft u met een route via de Nieuwe Maas, de havens en de Oude Maas niets van Rotterdam te missen. Vanuit Rotterdam kunt u ook een bezoek brengen aan het erfgoed van Nederland, de molens in Kinderdijk. Daarnaast zijn ook Dordrecht, Vlaardingen, Schiedam en Maassluis plaatsen die u eventueel kunt aandoen tijdens een tocht vanuit Rotterdam. Heeft een weekend geboekt vanuit Rotterdam? Hellevoetsluis aan het Haringvliet is zeker de moeite waard om te overnachten.
goes
Goes - close-up Goes

Goes ligt centraal in Zeeland aan de Oosterschelde en het Veerse Meer. De oude binnenstad is grotendeels omsloten door wallen en grachten. In het middeleeuwse centrum zijn vooral de Grote Markt met het 15e-eeuwse stadhuis (façade uit de 18e eeuw) en de Grote Kerk bezienswaardig. Aan de Grote Markt zijn veel gezellige cafés te vinden. In het voormalige weeshuis is nu het museum voor Noord- en Zuid-Beveland gevestigd. Langs de Turfkade en de Kleine Kade staan mooie oude huizen. Ook de schilderachtige binnenhaven is een bezoekje waard. Tussen Goes en Borssele rijdt een toeristische stoomtrein met historische locomotieven.

Het vaargebied vanuit Goes beslaat de driehoek Vlissingen-Rotterdam-Antwerpen. Vanuit Goes vaart u zo de Oosterschelde op, wat met de vele vogels, zeehonden en bruinvissen een prachtig gebied is om te varen. Wanneer u een dagtocht vanuit Goes heeft geboekt bestaat de mogelijkheid om in Yerseke een bezoek te brengen aan de oesterkwekerij. Ook kunt u de monumentale havenstad Zierikzee bezoeken. Tijdens een meerdaagse tocht is het mogelijk om via de Westerschelde, onder andere de Vlaamse stad Antwerpen aan te doen. Een bezoek aan de twee oude VOC-havens Veere en Middelburg is ook zeker aan te bevelen evenals de Deltawerken bij Neeltje Jans.
weesp
weesp - close-up Weesp

Weesp kent een rijke historie. Het grondgebied van Weesp wordt al meer dan 2000 jaar bewoond. Vooral vanwege zijn strategische ligging aan de rivier de Vecht, op de grens van Utrecht en Holland, verwierf de stad al in het jaar 1355 stadsrechten. De vesting met het torenfort aan de Ossenmarkt en de in de omgeving liggende forten maakten deel uit van de Hollandse Waterlinie en later ook van de Stelling van Amsterdam. Nijverheid was altijd belangrijk voor Weesp: jeneverstokerijen en cacaoproductie speelden eeuwen lang een rol in de lokale economie. De Vecht heeft altijd een grote rol gespeeld, eerst als transportroute en tegenwoordig vooral voor de pleziervaart.

Vanuit Weesp varen we met de klassieke salonboten Hydrograaf en Lelie prachtige routes over rivier de Vecht en Loosdrechtse Plassen. De routes leiden u langs forten, kastelen, prachtige theekoepels en statige landhuizen. Ook kunt u vanuit Weesp via het Amsterdam-Rijnkanaal naar Amsterdam varen. Rondom en door Amsterdam maakt u de zogenaamde bruggentocht waarbij u maarliefst twintig bruggen passeert. Natuurlijk liggen ook Muiden en het Forteiland Pampus binnen het bereik van een dagtocht.
harlingen
harlingen - close-up Harlingen

'Het schoonst juweel der Vriezen', noemde de Harlinger arts en dichter Simon Stijl zijn woonplaats tweehonderd jaar geleden. Menig Harlinger denkt daar nog steeds zo over, want de dynamische en leefbare havenstad heeft menig hart geraakt. Harlingen is één van de oudste van de Friese elfsteden en de enige havenstad. Vanuit deze haven worden diverse vrachtroutes naar onder meer Scandinavië onderhouden. Daarnaast varen de veerdiensten naar Vlieland en Terschelling vanuit Harlingen. Harlingen is ook de verbindingsstad tussen Friesland en Noord-Holland. Ongeveer acht kilometer ten zuiden van Harlingen begint de Afsluitdijk.

Het vaargebied vanuit Harlingen strekt zich uit van de Waddenzee naar het IJsselmeer en de Friese binnenwateren. Harlingen is de ligplaats van Tall Ship Thalassa en daarom ook vaak vertrekhaven voor buitenlandse reizen over Noordzee en Oostzee. Of u nu een dagtocht, een weekend of een week weggaat met een schip, het uitgestrekte Waddengebied is voor al deze tochten geschikt.
 - close-up

Arrangementen

Een onvergetelijk verblijf op het water? Vaar mee met de vloot van Hollands Glorie! Zowel voor kleine of grote groepen, maar ook voor individuele opstappers bieden wij arrangementen op maat aan. Hieronder vindt u in het kort beschreven een overzicht van alle arrangementen. De genoemde prijzen zijn allen exclusief BTW. Download hier de complete arrangementen brochure voor uitgebreidere informatie. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen of vraag nu vrijblijvend uw offerte aan.
Varen op de Vecht
Prijs: Vanaf € 45,00 p.p. excl. BTW

Stap aan boord van de klassieke salonboot 'Lelie' of 'Hydrograaf' en geniet van een geweldige vaartocht over de Vecht. U vaart langs de prachtige theekoepels en statige landhuizen. Tijdens de vaartocht kunt u genieten van een uitgebreid lunchbuffet.
Ontdek Amsterdam vanaf het water
Prijs: Vanaf € 57,50 p.p. excl. BTW

Wat is er nou mooier dan onze hoofdstad vanaf het water te bekijken? Aan boord van de klassieke salonboten Lelie of Hydrograaf heeft u een prachtig uitzicht op de oude grachtenpanden met hun bijzondere gevels, de verschillende bruggen, maar ook op het IJ en de Oostelijke Eilanden.
Varend Vergaderen
Prijs: Vanaf € 35,00 p.p. excl. BTW

Rustig vergaderen zonder gestoord te worden in een unieke ruimte. Dat kan voor zowel kleine als grotere groepen aan boord van onze schepen. Wij verzorgen voor u indien gewenst een flip-over, projectiescherm, overheadprojector of beamer.
Borreluurtje
Prijs: Vanaf € 50,00 p.p. excl. BTW

Wilt u borrel organiseren op een unieke locatie? Kies dan voor één van onze klassieke salonboten. Gezellig samenzijn in een sfeervolle ambiance onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens de drie uur durende tocht varen we langs de mooiste plekjes van Amsterdam, Muiden of Weesp.
Voor Pampus liggen
Prijs: Vanaf € 75,00 p.p. excl. BTW

Zou u ook wel eens willen weten waar de uitdrukking 'voor pampus liggen' vandaan komt. Stap aan boord van één van onze schepen en kom alles te weten over het meer dan 100 jaar oude forteiland Pampus. Eerst lekker uitwaaien op het Markermeer en daarna genieten van een rondleiding door de gangen van het fort.
Volendam voor de boeg
Prijs: Vanaf € 67,50 p.p. excl. BTW

Volendam is en blijft een onvergetelijke belevenis voor iedereen! Het oude vissersdorp wordt niet voor niets jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Paling en Volendam zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Tijdens dit arrangement geniet u van het water en wind aan boord en krijgt u in Volendam een rondleiding in de palingrokerij in Volendam om uw vingers bij af te likken.
Zeilwedstrijd op het IJsselmeer
Prijs: Vanaf € 72,50 p.p. excl. BTW

'Ruimte voor de boei', 'stuurboord wijkt voor bakboord' en 'trek aan die schoot!'. Zo maar wat termen die u tijdens uw eigen wedstrijd aan boord van een van onze schepen hoort. Samen met uw collega's, relaties of vrienden en familie gaat u de strijd aan met elkaar. In een veld van minimaal twee schepen vecht u voor de overwinning. Dit arrangement is geschikt voor zowel kleine als grote groepen. Hoe groter de groep hoe meer schepen er kunnen deelnemen.
BBQ in de avondzon
Prijs: Vanaf € 60,00 p.p. excl. BTW

De geur en de smaak van geroosterd vlees en de schoonheid van een ondergaande zon. Dat zijn de ingrediënten voor een geslaagde avond aan boord van één van onze schepen. Een avondtocht over het IJsselmeer welke wordt afgesloten met een gezellige barbecue is geschikt voor elke gelegenheid.
SAIL Amsterdam 2015
Prijs: Op aanvraag

In de zomer van 2015 zal Europa's grootste maritieme evenement voor de negende keer worden georganiseerd. Uiteraard zal de vloot van Hollands Glorie niet ontbreken. Neem uw personeel of relaties mee voor de dag van hun leven en geniet samen aan boord van één van onze schepen van de feestelijkheden van SAIL. Lees meer...
Wereldhavendagen 2017
Prijs: Vanaf € 47,50 p.p. excl. BTW

Tijdens het maritieme weekend van 1 t/m 3 september 2017 in Rotterdam, staan de Wereldhavendagen in het teken van alles wat de Rotterdamse haven te bieden heeft. Aan boord van onze schepen geniet u samen met uw relaties of personeel optimaal van dit evenement.
Uitgebreide Bruiloft rond het Gooi
Prijs: Vanaf € 125,00 p.p. excl. BTW per persoon

Wilt u groots uitpakken en uw huwelijksdag op een aparte manier vieren? De huwelijksvoltrekking vindt plaats in het statige gemeentehuis van Loenen. Uw stapt met uw gasten na de huwelijksvoltrekking aan boord van de klassieke salonboot Lelie voor een tocht over de Vecht naar Muiden. In de tussentijd heeft u voldoende tijd voor een fotosessie. U arriveert in Muiden waar u aan boord stapt van de driemastklipper Sanne Sophia waar uw gasten reeds op u staan te wachten om u te feliciteren. Wat volgt is een zeiltocht met een swingend feest inclusief BBQ!
Intieme bruiloft vanuit Muiden
Prijs: Vanaf € 80,00 p.p. excl. BTW per persoon

Voor een kleine intieme bruiloft op een unieke locatie bent u bij ons aan het juiste adres. Het traditionele zeilschip Antonius is officiële trouwlocatie van de gemeente Muiden en u kunt uw huwelijk dan ook aan boord laten voltrekken. 's Middags maakt u een heerlijke zeiltocht over het IJsselmeer. Dat levert vast en zeker mooie plaatjes voor de bruidsreportage op!
Bruggentocht/Rondje Amsterdam
Prijs: Vanaf € 70,00 p.p. excl. BTW

Stap aan boord van de klassieke salonboot Lelie en geniet van een geweldige vaartocht door Amsterdam waarbij we een groot aantal bruggen passeren. Tijdens de vaartocht serveren wij een uitgebreid lunchbuffet en een borrelgarnituur.
BBQ aan dek of op een eiland
Prijs: Vanaf € 77,50 p.p. excl. BTW

Combineer een middag-/avondtocht op één van onze traditionele zeilschepen eens met een heerlijke barbecue aan boord of op een eilandje in het IJsselmeer. Alle ingrediënten voor een geslaagd uitstapje!
Overige mogelijkheden
Bovenstaande arrangementen zijn uiteraard een kleine greep uit ons aanbod. Ook mogelijk:
Jeneverproeverij aan boord van de Hydrograaf
Casino aan boord van de Hydrograaf
Scheuren en zeilen op het water
Bezoek aan Forteiland IJmuiden
Rondje Oostelijke Eilanden
Varen feesten, Etc.