Familie & Vrienden

Een dagje uit met vrienden en bekenden, een weekend weg met uw familie, uw verjaardag aan boord of een andere reden voor een feestje? Bij ons bent u aan het juiste adres! Onze traditionele zeilschepen en klassieke motorschepen lenen zich uitstekend voor al deze activiteiten. Naast varen kunt u uw dag invullen met een andere bezigheid. Denk hierbij eens aan shoppen in Bataviastad in Lelystad, een bezoek aan het stoomtreinmuseum in Medemblik of ga op de foto in Volendam als leuke en gekke herinnering! Toe aan een frisse duik in het water? Vraag de schipper of hij wil aanleggen bij een eiland en spring met zijn allen het water in.

Mogelijkheden te over. Kijk hieronder voor twee uitgewerkte arrangementen. Daarnaast kunt u natuurlijk zelf uw dag, weekend of week samenstellen met onze schepen en losse activiteiten. Klik hier voor een overzicht van alle arrangementen of vraag nu vrijblijvend een offerte aan.

Voor Pampus liggen

 
Schip

 
Sanne Sophia en alle zeilschepen
met thuishaven Muiden, Hoorn
en Monnickendam
Tijden10.00 - 18.00 uur
AfvaarthavenAfhankelijk van het schip
PrijsVanaf € 60,00 per persoon

Zou u ook wel eens willen weten waar de uitdrukking 'voor pampus liggen' vandaan komt. Stap aan boord van één van onze schepen en kom alles te weten over het meer dan 100 jaar oude forteiland Pampus. Eerst lekker uitwaaien op het Markermeer en daarna genieten van een rondleiding door de gangen van het fort.

Programma : De gasten komen rond 10.00 uur aan boord van het schip. U wordt ontvangen met koffie, thee en cake. We varen uit richting het Markermeer. De zeilen worden gehesen waarbij alle hulp welkom is. De gasten kunnen ook assisteren bij het overstag gaan en het sturen. Omstreeks 12.30 uur serveren we de lunch bestaande uit verschillende soorten Hollandse en buitenlandse kazen, twee soorten paté en diverse vleeswaren, rundvleessalade en huisgemaakte kartoffelsalade, baguettes, mini-bolletjes en roomboter. Tijdens de lunch schenken we koffie, thee, mineraalwater, jus d'orange, melk en karnemelk.

Om ongeveer 14.00 uur leggen we aan bij het forteiland Pampus, waar de gasten van boord gaan voor een rondleiding. Zodra na een uurtje iedereen weer aan boord is, varen we uit en hijsen we opnieuw de zeilen. Tijdens de terugvaart serveren we een borrelgarnituur. Omstreeks 18.00 uur naderen we de afvaarthaven gaan de gasten weer van boord.

Dit arrangement is eventueel ook mogelijk aan boord van de klassieke salonboten Hydrograaf en Lelie. Prijzen op aanvraag.

Varen op de Vecht

 
SchipSalonboot Lelie of Hydrograaf
Tijdenzes uur durend programma,
tijden in overleg
AfvaarthavenWeesp, VVW - steiger
PrijsVanaf € 52,00 per persoon

Stap aan boord van de klassieke salonboot 'Lelie' of 'Hydrograaf' en geniet van een geweldige vaartocht over de Vecht. U vaart langs de prachtige theekoepels en statige landhuizen. Tijdens de vaartocht kunt u genieten van een uitgebreid lunchbuffet.

Programma : De gasten komen aan boord van het schip, dat ligt afgemeerd in het centrum van Weesp. U wordt ontvangen door de schipper en zijn bemanning met een uitgebreid lunchbuffet, bestaande uit goed gevulde verse groentesoep, Hollandse- en buitenlandse kazen, luxe vleeswaren, verschillende soorten gerookte vis, diverse luxe minibroodjes (hard en zacht) en baquettes. Tijdens het buffet schenken we koffie, thee, mineraalwater, jus d'orange, melk en karnemelk.

We varen uit over de Vecht in zuidelijke richting. Halverwege de vaartocht draaien we op de Vecht en varen we in noordelijke richting. Vanaf een schaal serveren we vervolgens haring met uitjes en toast met filet américain. Na ongeveer drie uur varen naderen we Weesp en leggen aan. De gasten nemen afscheid van de schipper en zijn bemanning en gaan van boord.Beschikbare schepen

Particulier - Bruiloften

Beleef de mooiste dag van uw leven op één van onze traditionele zeilschepen of klassieke motorschepen! Deze zijn uitermate geschikt voor een bijzonder feest voor grote en kleine groepen. Wij bieden een feestelijke lunch, een stijlvolle receptie, een sfeervol diner of een spetterend feest aan boord van een klassieke salonboot of traditioneel zeilschip voor groepen tot 150 personen. Ook uw vrijgezellenfeest kan aan boord gevierd worden. Het behoort zelfs tot onze mogelijkheden om uw huwelijk officieel door een ambtenaar van de burgerlijke stand te laten voltrekken aan boord. Na afloop van alle feestelijkheden is er de mogelijkheid voor u en uw gasten om aan boord te blijven slapen.

Het voormalig stoomschip Hydrograaf, salonboot Lelie en driemastklipper Sanne Sophia zijn allen officiële trouwlocaties van de gemeente Weesp. Klipper Antonius is officiële trouwlocatie van de gemeente Muiden en de Avontuur is officiële trouwlocatie van de gemeente Goes.

Hieronder vindt u twee mogelijke arrangementen. Een overzicht van alle trouwarrangementen vindt u hier. Met onze schepen en losse activiteiten kunt u natuurlijk ook zelf uw trouwdag samenstellen. Hollands Glorie is u graag van dienst bij de invulling van uw trouwdag of huwelijksfeest. Wij garanderen dat het een dag wordt om nooit meer te vergeten! Voor meer informatie kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

Uitgebreide Bruiloft rond het Gooi

 
Schip
Salonboot Lelie +
Driemastklipper Sanne Sophia
Tijden13:00 - 24:00 uur
AfvaarthavenLoenen aan de Vecht
(of andere haven in overleg)
AankomsthavenMuiden, Herengracht
PrijsVanaf € 125,00 per persoon

Wilt u groots uitpakken en uw huwelijksdag op een aparte manier vieren? De huwelijksvoltrekking vindt plaats in het statige gemeentehuis van Loenen. Uw stapt met uw gasten na de huwelijksvoltrekking aan boord van de klassieke salonboot Lelie voor een tocht over de Vecht naar Muiden. In de tussentijd heeft u voldoende tijd voor een fotosessie. U arriveert in Muiden waar u aan boord stapt van de driemastklipper Sanne Sophia waar uw gasten reeds op u staan te wachten om u te feliciteren. Wat volgt is een zeiltocht met een swingend feest inclusief BBQ!

Programma : Om 13.00 uur is de huwelijksvoltrekking in het Gemeentehuis van Loenen. Na de huwelijksvoltrekking stapt u met uw gasten aan boord van salonboot Lelie voor een tocht over de Vecht naar Muiden. U wordt ontvangen door de schipper en zijn bemanning met een glas Champagne waarna de bruidstaart (*) wordt aangesneden. We varen over de Vecht richting Vreeland, Nigtevecht en Weesp om uiteindelijk in Muiden te arriveren. Rond 15.00 uur serveert de bemanning een gecombineerd borrelgarnituur.

Omstreeks 17.15 uur verzamelen de avondgasten zich in Muiden. Zij worden met een watertaxi naar de driemast klipper Sanne Sophia gevaren. U meert met de Lelie rond 17.30 uur af naast de Sanne Sophia, waar de gasten overstappen. Aan boord van de Sanne Sophia worden de gasten ontvangen door de schipper en zijn bemanning met een drankje naar keuze. Tegen 18.00 varen we uit richting het IJsselmeer. De zeilen worden gehesen. De gasten, die mee willen helpen, worden ingedeeld en kunnen de bemanning assisteren. Om 19.00 uur serveren een barbecue. Aansluitend op de barbecue schenken we koffie en thee. In de loop van de avond wordt er nog een borrelgarnituur geserveerd. Omstreeks 23.45 meert de Sanne Sophia weer aan in Muiden waar de iedereen weer van boord gaat.

(*) niet in het arrangement inbegrepen

Intieme bruiloft vanuit Muiden

 
SchipAntonius
Tijden10:00 - 18:00 uur
AfvaarthavenMuiden
PrijsVanaf € 80,00 per persoon

Voor een kleine intieme bruiloft op een unieke locatie bent u bij ons aan het juiste adres. Het traditionele zeilschip Antonius is officiële trouwlocatie van de gemeente Muiden en u kunt uw huwelijk dan ook aan boord laten voltrekken. 's Middags maakt u een heerlijke zeiltocht over het IJsselmeer. Dat levert vast en zeker mooie plaatjes voor de bruidsreportage op!

Programma : De gasten komen om 10.00 uur aan boord van de Antonius te Muiden. U en uw gasten worden ontvangen door de schipper en zijn bemanning met koffie, thee en appelgebak. Omstreeks 10.45 uur komt de ambtenaar van de burgerlijke stand van Muiden aan boord. Tegen 11.00 uur vindt dan aan boord de huwelijksvoltrekking plaats. Na de huwelijksvoltrekking is er tijd voor felicitaties. De bruidstaart (*) wordt aangesneden worden en de bemanning schenkt ondertussen een glas Methode Traditionelle. Omstreeks 12.00 uur is de afvaart richting het IJsselmeer alwaar de zeilen worden gehesen. Gedurende de vaartocht schenken we drankjes uit het nationale assortiment. Rond 13.00 uur serveren we het lunchbuffet. Na een heerlijke zeiltocht zetten we aan het eind van de middag de terugvaart in onder het genot van een drankje en een Hollands borrelgarnituur. Om 17.45 uur nadert de Antonius de haven van Muiden waar het schip weer aanlegt en iedereen weer van boord gaat.

(*) deze is niet in het arrangement inbegrepen

Dit arrangement is ook in Goes aan boord van het schip Avontuur te boeken. Ook andere schepen en havens (Hoorn, Muiden, Monnickendam of Enkhuizen) zijn mogelijk, maar dan dient uw huwelijksvoltrekking aan wal plaats te vinden en kunt u daarna het programma aan boord vervolgen.

Beschikbare schepen

Particulier - Wedstrijden

Een dag lang fanatiek zeilen om samen het beste uit het schip te halen. Samen met de andere opvarenden vormt u een hecht team in de spannende strijd om de eerste plaats. Na afloop wordt u beloond met een voldaan gevoel en wie weet, met een overwinning. Wanneer u na één dag nog beschikt over genoeg adrenaline, wees gerust... De zeilwedstrijden duren gemiddeld twee dagen. Na een heerlijke overnachting aan boord met een goed ontbijt gaat u de volgende dag weer de strijd aan. U kunt tijdens onderstaande wedstrijden individueel mee, maar u kunt ook een schip exclusief voor uw gezelschap boeken. Meer informatie is op aanvraag verkrijgbaar.

Nationale zeilwedstrijden 2017

Pieperrace 1 en 2 april Volendam
Klipperrace 14 en 15 oktober Enkhuizen
Brandarisrace 14 en 15 oktober Harlingen / Terschelling
Beurtveer 23 t/m 27 oktober Workum
Muiderhardzeildagen 28 en 29 oktober Muiden
Bontekoerace 28 en 29 oktober Hoorn
Waddenrace 4 en 5 november Harlingen
Beschikbare schepen