Actieve en avontuurlijke zeilvakanties met zeiljacht Cherokee

Bent u op zoek naar bijzondere zeilreizen? Met ook tijd voor sightseeing, of juist een uitdagende mijlenmaker? Zeil dan mee op het zeiljacht de Cherokee voor onvergetelijke zeilreizen in Ierland en Schotland. Als u zich thuisvoelt op het water, voelt u zich thuis bij ons.

Zeilervaring heeft u voor onze zeilreizen niet nodig, want de schipper is ervaren met het zeilen op zee en heeft officiŽle vaarbevoegdheid als kapitein zeilvaart. Bij aanvang van de zeilreizen wordt door de bemanning uitleg gegeven over het schip, het zeilen en veiligheid aan boord. Ervaren zeilers zijn natuurlijk ook van harte welkom om met ons mee te zeilen en kunnen hun zeilervaring uitbreiden op onze speciale zeezeiltrainingen en mijlenmakers.

Programma 2015:

Onderstaande prijzen zijn exclusief boordkas (kosten voor maaltijden en drankjes aan boord, havengelden, brandstof e.d.); deze kosten staan tussen haakjes achter de Reissom vermeld.

Reis 1 Zeezeiltraining
Periode vrijdag 5 juni 2015 18.00 uur t/m zaterdag 13 juni 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Rotterdam
Aankomsthaven Newcastle
Reissom € 639,- p.p. (boordkas € 240,- p.p.)
   
  Vanuit het centrum van Rotterdam zeilen we de eerste dag de Nieuwe Waterweg af naar Scheveningen. De volgende dag steken we het Engels Kanaal over naar Lowestoft, een afstand van 100 mijl met shippinglanes en veel scheepvaartverkeer. Een leerzame oversteek met een nacht doorvaren waarbij we de radar en AIS gebruiken, maar ook zullen oefenen met scheepsverlichting. Na een nacht rust zeilen we verder langs de Engelse kust omhoog naar Scarborough. Een afstand van 140 mijl, dus ook weer wachtlopen, actief zeilen, uitkijk houden voor scheepvaart, visserij en booreilanden. De laatste 2 dagen kunnen we rustiger aandoen en doen we o.a het sfeervolle Whitby aan, een mooie en bijzondere visserijhaven.Reis 2 Engeland en Schotland
Periode zaterdag 13 juni 2015 18.00 uur t/m zaterdag 20 juni 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Newcastle
Aankomsthaven Edinburgh
Reissom € 479,- p.p. (boordkas € 210,- p.p.)
   
  Een relaxte reis langs de Engelse en Schotse kust. De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie rond de 23 mijl, dat betekent dat we rustig aan kunnen doen. We gaan o.a. voor anker bij Holy Island, een klein delta gebiedje met een mooi oud kasteel aan de ingang, maar ook veel bijzondere dieren zoals zeehonden en Puffins. Verder zeilen we langs Bass Rock, een klein en hoog (107 m) rotseiland voor de Firth of Forth met de grootste Jan van Genten kolonie ter wereld. Na een nachtje ankeren eindigen we de zeilvakantie in Edinburgh, een leuke en stad met een mooie oude stadskern en een hip nieuw gedeelte.


Reis 3 Schotland
Periode zondag 21 juni 2015 18.00 uur t/m zaterdag 27 juni 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Edinburgh
Aankomsthaven Peterhead
Reissom € 409,- p.p. (boordkas € 180,- p.p.)
   
  Een zeezeilvakantie langs de Schotse Oostkust met authentieke vissershaventjes en stoere werkhavens zoals Aberdeen en Peterhead. De dag-afstanden variŽren afhankelijk van het weer en getij tussen de 13 en 32 mijl. De eerste nacht zullen we ankeren in de Firth of Forth, als de omstandigheden goed zijn bij het natuurpark Isle of May, een vulkanisch eilandje met spectaculaire kliffen, zeehonden en Puffins. Een andere aanloophaven is het sfeervolle Abroath met o.a. een ruÔne van een oud klooster, ooit het meest indrukwekkendste gebouw van Schotland.


Reis 4 Schotland
Periode zaterdag 27 juni 2015 18.00 uur t/m vrijdag 3 juli 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Peterhead
Aankomsthaven Wick
Reissom € 409,- p.p. (boordkas € 180,- p.p.)
   
  Een zeezeilvakantie langs de mooie Schotse Oostkust met authentieke vissershavens zoals Fraserburgh en Macduff, maar ook het charmante mini haventje van Helmsdale. De dag- afstanden variŽren afhankelijk van het weer en getij tussen de 13 en 35 mijl. Er komen in dit gebied ook veel zeehonden en Bottle Nose Dolphins voor en vorig jaar hebben we hier ook Orca's gespot.Reis 5 Orkney's, Shetland's & Fair Isle
Periode vrijdag 3 juli 2015 18.00 uur t/m zaterdag 11 juli 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Wick
Aankomsthaven Lerwick
Reissom € 729,- p.p. (boordkas € 240,- p.p.)
   
  Een zeer bijzondere zeilvakantie, vanuit het sfeervolle Kirkwall zeilen we naar een ankerplek aan de Noordzijde van de Orkney eilanden, tussen de eilanden door. De volgende dag steken we over naar Fair Isle, met 35 mijl de langste afstand deze zeilvakantie. Fair Isle is een hoogtepunt waar we een dag blijven liggen voor een wandeling langs de spectaculaire noordkust. In het Bird Observatory zit een relaxte bar vanwaar we een mooi uitzicht hebben over het haventje (met veel zeehonden) en waar de liefhebber meer te weten kan komen over alle bijzondere vogels (zoals b.v. de Puffin of Skua) die hier langstrekken of broeden. Vervolgens steken we over naar de Shetland eilanden en eindigen deze zeilvakantie in de mooie authentieke haven Lerwick.


Reis 6 Rond de Shetland Eilanden
Periode zaterdag 11 juli 2015 18.00 uur t/m zondag 19 juli 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Lerwick
Aankomsthaven Scalloway
Reissom € 729,- p.p. (boordkas € 240,- p.p.)
   
  Vanuit Lerwick zeilen we tussen de eilanden noord naar een beschutte ankerplek op het hoofdeiland. De volgende dag zeilen we naar het eiland Unst, waar de liefhebber het Unst Boat Haven museum kan bezoeken, met schitterende zeilsloepen met een duidelijke Viking invloed in de bouwwijze. Later in de week gaan we ankeren in de spectaculaire Rona voe. Waar we een dag blijven liggen om een wandeling te maken naar Ronas Hill, met 459 meter de hoogste berg van de Shetland eilanden, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over alle eilanden en de oceaan. Vervolgens zeilen we naar het eiland Papa Stour en deze zeilvakantie eindigt in Scalloway, een mooie werkhaven aan de andere kant van het hoofdeiland.


Reis 7 Orkney's, Shetland's & Fair Isle
Periode zondag 19 juli 2015 18.00 uur t/m zaterdag 25 juli 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Scalloway
Aankomsthaven Kirkwall
Reissom € 549,- p.p. (boordkas € 180,- p.p.)
   
  Een zeer bijzondere zeilvakantie, vanuit de mooie werkhaven Scalloway zeilen we zuid naar een mooie ankerplek achter een landtong met aan beide kanten een mooi strand. De volgende dag steken we over naar Fair Isle, een hoogtepunt waar we een dag blijven liggen voor een wandeling langs de spectaculaire noordkust. In het Bird Observatory zit een relaxte bar vanwaar we een mooi uitzicht hebben over het haventje (met veel zeehonden) en waar de liefhebber meer te weten kan komen over alle bijzondere vogels (zoals b.v. de Puffin of Skua) die hier langstrekken of broeden. Vervolgens steken we over naar de Orkney eilanden en eindigen deze zeilvakantie in de mooie authentieke haven Kirkwall. De dag-afstanden deze zeilvakantie liggen tussen de 15 en 32 mijl.


Reis 8 Zeezeiltraining: zwaar weer zeilen
Periode zaterdag 25 juli 2015 18.00 uur t/m zaterdag 1 augustus 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Kirkwall
Aankomsthaven Stornoway
Reissom € 669,- p.p. (boordkas € 210,- p.p.)
   
  Van de Orkney eilanden via Schotland naar de 'Buiten Hebriden'. Een desolaat en soms ruig vaargebied. Tijdens deze zeezeiltraining gaan we Cape Wrath ronden, wat kaap Toorn betekend, een mijlpaal deze zeilvakantie. Sterke getijstromingen, wind en oceaandeining zorgen hier voor een mooie uitdaging. We gaan ook voor anker in Loch Eribol, het diepste zeeloch en in WOII gebruikt als basis voor Atlantische konvooien. De schoonheid van de natuur maakt deze zeezeilvakantie tot een pareltje voor de zeezeil-liefhebber. De nadruk deze zeilvakantie ligt vooral op zwaar weer zeilen, wat niet betekent dat deze zeilvakantie alleen maar afzien wordt. Bij gebrek aan 'zwaar weer' zullen we bepaalde stormtactieken wel uit proberen en we maken gebruik van video materiaal. Deze zeilvakantie eindigt in Stornoway op het eiland Lewis en de dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 25 en 45 zeemijlen.


Reis 9 Eiland Hoppen, Buiten Hebriden
Periode zondag 2 augustus 2015 18.00 uur t/m zaterdag 8 augustus 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Stornoway
Aankomsthaven Kyle of Lochalsh
Reissom € 549,- p.p. (boordkas € 180,- p.p.)
   
  De eerste dag zeilen we zuid, langs de indrukwekkende steile kust van de Shiant eilanden, waar we ook mogelijk voor anker gaan. De volgende dag gaan we naar Rona, een heel mooi eiland met een beschutte ankerplek, waar vroeger Vikingen en smokkelaars graag gebruik van maakten. We gaan hier ook aan wal voor een mooie wandeling. Vervolgens zeilen we naar Portree waar we een dag blijven liggen om een wandeling (4 uur) te kunnen maken naar het indrukwekkende Storr, vanwaar we ook een prachtig uitzicht hebben over het Isle of Sky, de zee en de omringende eilanden. We eindigen de reis in Kyle of Loch Alsh. De dagafstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 17 en 32 mijl.


Reis 10 Eiland Hoppen, Binnen Hebriden
Periode zaterdag 8 augustus 2015 18.00 uur t/m zaterdag 15 augustus 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Kyle of Lochalsh
Aankomsthaven Oban
Reissom € 639,- p.p. (boordkas € 210,- p.p.)
   
  Een beschut vaargebied tussen de Schotse eilanden. De eerste dag gaan we voor anker in het schitterende Loch Duich, tegenover het beroemde 'Eilean Donan Castle' dat we met de bijboot kunnen bezoeken. Vervolgens zeilen we door een beruchte stroomversnelling naar Mallaig, een leuk plaatsje met een nieuwe jachthaven, naast een werkhaventje en een oud werfje. De volgende dag gaan we voor anker op de meest spectaculaire ankerplaats aan de westkust van Schotland. Afhankelijk van het weer zeilen we naar het eilandje 'Rum' en we doen het pittoreske haventje van Tobermory aan. De laatste dag zeilen we door de 'Sound of Mull' en we eindigen deze zeilvakantie in het levendige Oban. De dagafstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 6 en 27 mijl.


Reis 11 Schotland en Noord-Ierland
Periode zaterdag 15 augustus 2015 18.00 uur t/m zaterdag 22 augustus 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Oban
Aankomsthaven Londonderry
Reissom € 639,- p.p. (boordkas € 210,- p.p.)
   
  Op deze bijzondere reis gaan we o.a. voor anker op een mooie plek met schitterend uitzicht op de 'Paps of Jura' twee aparte hoge bergen die door de Noormannen de borsten van Jura zijn genoemd. In Port Ellen op het eiland Islay blijven we een dagje liggen, waar naar eigen keus van alles is te doen, zoals fietsen, whisky proeven, kanoŽn of wandelen. De dag erna zeilen we naar het kleine Rhatlin island voor de Ierse kust, waar we waarschijnlijk nog de bijzondere Puffins kunnen zien aan het einde van hun broedseizoen. Vervolgens zeilen we door naar Noord Ierland en eindigen deze zeilvakantie in het bruisende Londonderry. De dag afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 15 en 29 mijl.


Reis 12 Noord-Ierland
Periode zondag 23 augustus 2015 18.00 uur t/m vrijdag 28 augustus 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Londonderry
Aankomsthaven Belfast
Reissom € 459,- p.p. (boordkas € 150,- p.p.)
   
  Vanuit Londonderry zeilen we de eerste dag naar Coleraine. De volgende dag blijven we in de haven liggen en kunnen we een schitterende tour maken langs een paar van de hoogtepunten van Noord Ierland, zoals; de Giant's Causeway, de touwbrug Carrick-a-rede en/ of de ruÔne van Dunluce Castle. Vervolgens zeilen we door naar Bally castle, film decor in de serie 'Game of Thrones". In het kleine haventje van Glenarm kan de liefhebber nog een kleine mooie boswandeling maken. We eindigen deze zeilvakantie in het bruisende Belfast en daar kunt u 's middags met de typisch Engelse 'Black Cab' een citytour langs de indrukwekkende 'Murals' maken. De dag afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 11 en 29 mijl.


Reis 13 Ierland
Periode zaterdag 29 augustus 2015 18.00 uur t/m zaterdag 5 september 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Belfast
Aankomsthaven Dublin
Reissom € 559,- p.p. (boordkas € 210,- p.p.)
   
  Vanuit Belfast zeilen we de Ierse zee op en doen sfeervolle haventjes aan zoals Bangor en Ardglass. We zeilen ook de Carlingford lough in, een indrukwekkend fjord met sterke stromingen en een prachtig uitzicht op de Mourne mountains. De Ieren zijn de meest vriendelijke en gastvrije mensen van Europa en de gezellige pubs zijn een mooie afsluiting van de zeildag. We zeilen ook naar Mallaig waar we via een ondiep riviertje naar binnen kunnen, vlak langs het strand. Een mooi plaatsje en een beetje de badplaats van Dublin. We eindigen deze zeilvakantie in het bruisende en sfeervolle Dublin, waar we uiteraard 's avonds de oude binnenstad inlopen om te eten in een pub en om naar Ierse muziek te luisteren. De dag afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 11 en 25 mijl.


Reis 14 Ierland
Periode zondag 6 september 2015 18.00 uur t/m zondag 13 september 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Dublin
Aankomsthaven Belfast
Reissom € 559,- p.p. (boordkas € 210,- p.p.)
   
  Vanuit Dublin zeilen we de Ierse zee naar Mallaig waar we via een ondiep riviertje naar binnen kunnen, vlak langs het strand. Een mooi plaatsje en een beetje de badplaats van Dublin. Verder doen we sfeervolle haventjes aan zoals Ardglass en Bangor. We zeilen ook de Carlingford lough in, een indrukwekkend fjord met sterke stromingen en een prachtig uitzicht op de Mourne mountains. De Ieren zijn de meest vriendelijke en gastvrije mensen van Europa en de gezellige pubs zijn een mooie afsluiting van de zeildag. We eindigen deze zeilvakantie in het bruisende Belfast en daar kunt u 's middags met de typisch Engelse 'Black Cab' een citytour langs de indrukwekkende 'Murals' maken. De dag afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 11 en 25 mijl.


Reis 15 Ierland en Schotland en Crinal Canal
Periode zondag 13 september 2015 18.00 uur t/m maandag 21 september 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Belfast
Aankomsthaven Oban
Reissom € 639,- p.p. (boordkas € 265,- p.p.)
   
  Vanuit Belfast zeilen we naar Glenarm, een pittoresk haventje in Ierland. De volgende dag steken we over naar het eiland Kintyre in Schotland, een afstand van 36 mijl. Vervolgens zeilen we tussen de eilanden Noordelijk naar Loch Cranza waar we een wandelingetje maken en een prachtig uitzicht hebben op de Highlands. De daaropvolgende dag zeilen we een kort stuk naar een gloednieuwe marina waar behalve hele mooie faciliteiten, ook een wellness centrum is geopend in 2015. De liefhebber kan hier de rest van de dag helemaal tot rust komen met als extra optie de sauna, whirlpool of bijvoorbeeld een massage. De dag erna zeilen we naar het Crinan Canal, Schotlands mooiste short cut dwars door de Highlands. Een kanaal met 15 smalle sluizen waar we maar net in passen en die we zelf mogen bedienen. Een zeer bijzondere belevenis door een prachtig landschap. Als we de daaropvolgende dag het kanaal uitvaren zeilen we over een beruchte stroomversnelling/ whirlpool, de ďGulf of Corryvreckan" waar het tot 9 knoop kan stromen. We eindigen deze zeilvakantie in het levendige Oban. De dag afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 10 en 36 mijl.


Reis 16 Caledonian Canal en Loch Ness
Periode maandag 21 september 2015 18.00 uur t/m zondag 27 september 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Oban
Aankomsthaven Inverness
Reissom € 479,- p.p. (boordkas € 210,- p.p.)
   
  Vanuit Oban zeilen we naar Fort William. De volgende dag blijven we hier liggen en is er de optie om met de Harry Potter Stoomtrein naar Mallaig heen en weer te rijden, een schitterende reis door de Highlands en een unieke ervaring. Daarna gaan we in drie dagen door het Caledonisch Kanaal langs een adembenemend mooi landschap, over het beroemde Loch Ness en we gaan onder andere voor anker bij een mooi kasteel. We eindigen deze zeilvakantie in het gezellige Inverness.


Reis 17 Mijlenmaker
Periode zondag 27 september 2015 18.00 uur t/m zondag 4 oktober 2015 11.00 uur
Vertrekhaven Inverness
Aankomsthaven Rotterdam
Reissom € 559,- p.p. (boordkas € 235,- p.p.)
   
  Vanuit Inverness zeilen we, afhankelijk van het weer, in 2 dagtochten naar Peterhead, een echte werkhaven vol met offshore supply schepen. Op die manier kan iedereen wennen aan het schip. Daarna, natuurlijk ook weer afhankelijk van het weer, steken we direct over naar Rotterdam, ongeveer 400 mijl. Kans op wind en mist en er liggen veel booreilanden, de laatste 24 uur moeten we drukke shippinglanes over steken. Een mooie reis waarin iedereen wacht zal lopen en waar we handig gebruik maken van een goede radar in combinatie met de AIS plotter. Het laatse stuk is over de nieuwe waterweg naar Rotterdam centrum. We sluiten ons 'Round Scotland' seizoen af in restaurant Loos en daarna drinken we nog een biertje in het NRC in de 'Witte de Wit straat'.